«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 16:36:35

Головна » 2010 » Квітень » 20 » Міністрів Тимошенко викликали на допит в Генпрокуратуру



Міністрів Тимошенко викликали на допит в Генпрокуратуру
12:57:58
Генпрокуратура почала перевіряти законність збільшення статутного капіталу НАК "Нафтогаз України" на 12 мільярдів гривень - цю додаткову емісію в лютому минулого року ініціював Кабмін Юлії Тимошенко.

Давати свідчення у цій справі до прокуратури вже запросили екс-міністр палива і енергетики Юрія Продана, його колишнього першого заступника Олег Бугайова, колишнього в.о. міністра фінансів Ігоря Уманського, а також колишнього голову "Нафтогазу" Олега Дубину.

За словами прес-секретаря ГПУ Юрія Бойченка, зараз перевірку законності додаткової емісії проводить Головне контрольно-ревізійне управління. "Генпрокуратура, у свою чергу, контролює цей процес", - уточнив прес-секретар.

Ігор Уманський, який очолював в 2009 році Мінфін, підтвердив, що отримав запрошення слідчих органів. "Я збираюся в Генпрокуратуру в середу", - коротко зазначив він. При цьому Уманський запевнив, що із суттю претензій Генпрокуратури його поки не ознайомили.

На думку одного зі співробітників прокуратури, претензії до колишніх чиновникам стосуються того, що перед збільшенням статутного капіталу уряд мав внести відповідні зміни до державного бюджету. "Щоб формально дотримати процедуру, Тимошенко мала внести проект змін до держбюджету на поточний рік і лише потім робити додаткову емісію", - зазначили в прокуратурі.

У "Нафтогазі" інформацію про цю справу поки що не коментують. "Це питання не до мене, а до колишніх чиновників Кабміну і Мінфіну", - заявив заступник глави держкомпанії Юрій Колбушкін.

У той же час джерела в ГПУ вважають, що прокуратура готується порушити кримінальну справу за фактом незаконного проведення додаткової емісії "Нафтогазу".
Нагадаємо, збільшення статутного капіталу в лютому минулого року дозволило "Нафтогазу" вчасно розрахуватися з "Газпромом" за російський газ.

Статутний капітал компанії уряд збільшив шляхом випуску додаткових акцій існуючої номінальної вартості зі збереженням 100% акцій компанії у власності держави.
Придбання зазначених акцій здійснювалося шляхом їх обміну на облігації внутрішньої державної позики. У свою чергу Мінфін для забезпечення виконання цієї постанови здійснив випуск облігацій внутрішньої держпозики у розмірі 12 млрд гривень з терміном обігу 9-12 років і процентною ставкою доходу на рівні 9,5% річних. 20 січня Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку зареєструвала додаткову емісію НАК "Нафтогаз України" на 12 млрд гривень.
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 366 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Україна не скоротить викиди парникових газів
Офіційний курс валют на понеділок, 25 жовтня
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
Відомтсво Азарова зобов’язалось за півроку заплатити Microsoft 100 мільйонів доларів
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...