«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 19:34:57

Головна » 2010 » Червень » 25 » Мінпраці пропонує підвищити пенсійний вік для жінок до 60 років



Мінпраці пропонує підвищити пенсійний вік для жінок до 60 років
13:21:02
Міністр праці і соціальної політики України Василь Надрага вважає доцільним підвищення пенсійного віку для жінок до 60 років. Про це заявив міністр на брифінгу 24 червня у Києві.

"Я вважаю, що це було б непогано (підвищення пенсійного віку для українських жінок до 60 років), тому що я досить часто зіштовхуюсь з ситуацією на своїй нинішній посаді, коли я отримую заяви від працівників органів державного управління, жінок, які досягли 55 років, з проханням продовжити їм службу ще на два-три роки. Думки медиків, економістів, соціологів і психологів - сьогодні я не зустрічав однозначного неприйняття цієї тези", - заявив міністр.

Таку думку Надрага пояснив тим, що в середньому тривалість життя жінок в Україні складає 74 роки, тоді як чоловіків 62 з половиною роки. При цьому, згідно з українським законодавством, українські жінки йдуть на пенсію в 55-річному віці, тоді як чоловіки - в 60 річному віці. "Відповідно тут багато чинників, проте, зокрема, через віковий чинник зокрема, у жінок менший трудовий стаж і, відповідно, виштовхнувши жінку в 55 років ми тим самим кажемо людині, яка ще хоче працювати і, що саме головне, може працювати, що у нас є гідна заміна і вам пора йти - це абсолютно несправедливо стосовно цих людей", - підкреслив міністр.

Крім того, він підкреслив, що через 5-річну різницю у віці українські жінки також отримують менш гідну зарплату, ніж чоловіки. "Якщо вирівнюватиметься віковий вихід на пенсію і для жінок і для чоловіків у 60 років, то абсолютна більшість українських жінок, що досягли 50 років, готова вже сьогодні отримувати ще й право працювати і, відповідно, пішовши на пенсію в 60 років, у них буде можливість отримати більш гідну пенсію", - підкреслив Надрага.

Разом з тим, на уточнююче запитання, міністр відповів, що дана ініціатива поки виходить з експертних кіл і на засідання Кабінету міністрів України не виносилася. Разом з тим, він додав, що "якщо це питання підніматиметься, то таке рішення прийматиметься як зміна до чинного законодавства відкрито і після широкого обговорення".

Крім того, Надрага підкреслив, що якщо подібне рішення все-таки буде прийняно, то збільшення пенсійного віку на 5 років для українських жінок відбуватиметься не менше, ніж за 10 років з початку прийняття такого рішення. "Тобто, наприклад, алгоритм буде таким: ми приймаємо рішення про підвищення пенсійного віку у жінок, починаючи з 1 січня 2011 року, то, відповідно, з 1 січня 2011 року на пенсію виходитимуть жінки що досягли 55 з половиною років, з 1 січня 2012 року вже йтимуть ті, кому виповнилося 56 років. Ось так поступово, по півроку, впродовж 10 років ми вийдемо на 60-річний вік", - пояснив міністр праці і соцполітики.
 
tsn.ua
 
Категорія: Україна | Переглядів: 361 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Україна не скоротить викиди парникових газів
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
Відомтсво Азарова зобов’язалось за півроку заплатити Microsoft 100 мільйонів доларів
Співробітника українського посольства в Ірландії затримали за їзду на авто без двох шин
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...