«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 11:35:27

Головна » 2010 » Червень » 25 » Молодильні напої сучасності



Молодильні напої сучасності
10:29:04
Що пити, щоб не старіти і не хворіти. Свіжовичавлені соки, морси, трав`яний чай і кефір - кращі джерела молодості і краси.
Нагадаємо, що пити всі омолоджуючі напої краще годину-дві до або через півгодини після прийому їжі. Так речовини, що містяться в них, краще засвоюються організмом і приносять більше користі.

Отже, топ-10 молодильних напоїв сучасності:

1. Гранатовий сік
Гранатовий сік – кращий загальнозміцнюючий засіб. Крім цілющих антиоксидантів плід граната повний кальцієм, фосфором, магнієм, залізом і калієм. Украй корисний для суглобів, шкіри, волосся і нігтів. Незамінний для серцево-судинної, кровоносної і нервової систем.
Гранатовий сік – кращий загальнозміцнюючий засіб, особливо після перенесених інфекційних захворювань або операцій.

2. Яблучний сік
Добре працює при атеросклерозі, хворобах печінки, сечового міхура і нирок. Покращує роботу кишечника, виводить відходи обміну речовин, вільних радикалів і токсини з організму. Добре відновлює сили після фізичних навантажень. Краще всього пити свіжовичавлений або як мінімум не освітлений сік без цукру.

3. Апельсиновий сік
«Яблука безсмертя» - так називали золоті плоди апельсинового дерева в XV столітті. Саме тоді хрестоносці завезли апельсини і мандарини з Палестини. Середньовічні медики прославляли цілющі властивості цих фруктів і рекомендували їх сік при хворобах нирок і сечового міхура, розладах шлунку і кишечника, запевняючи, що сік цих «яблук безсмертя» оберігає людей і від хвороб, і від старості. Апельсиновий сік стимулює обмін речовин і сприяє спалюванню жирів.

4. Зелений чай
Бажано кожну трапезу з «важкими» стравами завершувати «зеленим чаюванням».Напій приносить організму багато користі, покращує процеси метаболізму, виводить вільні радикали. З кожною чашкою зеленого чаю організм втрачає 70-80 калорій без всяких зусиль з вашого боку.

5. Сухе червоне вино
Вино не тільки містить комплекс цінних речовин, що благотворно діють на судини, але і уповільнює процес переварювання білка, додаючи відчуття ситості. Тому склянка вина сприяє стрункості. Віддавайте перевагу сухому (несолодкому) червоному вину і не захоплюйтеся - міра хороша у всьому.

6. Лимонний сік
Просто так лимонний сік не поп`єш - вуха в трубочку згорнуться від кислятини.Перша згадка про цілющі властивості лимона зустрічається ще в старовинних східних рукописах. Сік яскраво-жовтих плодів призначали при легеневих захворювань, для загоєння ран, а також як засіб від отруєнь. Авіценна вважав лимон кращим засобом при хворобах серця, жовтяниці, прописував при вагітності. Лимон з успіхом застосовували під час епідемій, для лікування ревматизму, гангрени, лихоманки.
Лимонний морс. На 1 л води — 1–2 лимони, 0,5 стакана цукру. У воду всипати цукор, додати нарізану тонкою соломкою лимонну цедру, довести до кипіння і охолодити. Додати лимонний сік і добре перемішати. При подачі в склянку можна покласти шматочок льоду.

7. Морквяний сік
Найпопулярніший овочевий сік в Росії. У ньому багато вітамінів: А, В, С, D, Е, К. Продукт покращує апетит і травлення (корисний при виразці), укріплює зуби, підвищує імунітет, благотворно діє на стан шкіри і зір. Але пити його дуже багато не варто – морква багата жиророзчинним вітаміном А, надлишок якого може привести до гіпервітамінозу і хвороби печінки.

8. Чай каркаде
Найкорисніший «нечайний чай».Напій з квіток гібіскуса - найкорисніший «нечайний чай». Речовини, що містяться в ньому, покращують метаболізм і допомагають очищати організм від непотрібних продуктів обміну. До речі, крім самого напою корисно з`їдати «заварку». У пелюсточках і листі містяться речовини, які виводять токсини.

9. Трав`яні відвари
Лікарські трави здатні допомогти помолодшати і схуднути, а також заповнюють недолік в організмі деяких важливих мікроелементів. За принципом дії всі «жироспалювальні» трави можна поділити на декілька груп: знижують апетит (льняне сім`я, кукурудзяні рильця, корінь алтея і дягеля), нормалізують травлення (петрушка, кріп, аніс, фенхель), покращують обмін речовин (кропива, мати-й-мачуха, березове листя), виводять надлишок рідини з організму (польовий хвощ, пташиний горець, листя брусниці, коріння лопуха і кульбаби, безсмертник, пижмо, барбарис), мають послаблюючий ефект (ромашка, деревій, жостір, тмин, аніс), є джерелом корисних речовин ( чорна смородина, горобина, малина, брусниця, шипшина, листя кропиви).

10. Кефір
Ученими доведено, що завдяки молочним продуктам і кальцію, що містяться в ньому, в організмі збільшується вироблення кальцитриолового гормону, який спалює жир. Кефір можна використовувати 1-2 рази на місяць як розвантажувальний продукт: протягом дня випити 1-1,5 л напою і більше нічого. А можна ввести кефір в своє щоденне меню. Наприклад, на ланч або полудень з`їдайте кефір, змішаний з дрібно нарізаними огірками і зеленню.
 
health.unian.net
 
Категорія: Здоров’я | Переглядів: 329 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Составлен топ-лист книг Третьего Рейха
Ужгород: Завтра відбудеться зустріч з учасниками Всеукраїнської велоестафети
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
Міліція: водій автобуса, протараненого потягом, міг бути сектантом
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Україна не скоротить викиди парникових газів
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...