«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 07:34:14

Головна » 2010 » Грудень » 17 » Мукачівська РЛС може стати частиною ПРО НАТО



Мукачівська РЛС може стати частиною ПРО НАТО
13:33:01
 

Україна може взяти участь у створенні НАТО системи протиракетної оборони тільки разом з Росією, заявив перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Степан Гавриш. "Зрозуміло, що однозначну пропозицію Україна в цей час зробити не може, але сама її політична воля, воля її політичного керівництва, Президента країни спрямована на те, щоб забезпечити спільну участь з Російською Федерацією в цьому проекті, тому ми підтримали ініціативу РФ”, – сказав Гавриш.

За словами Гавриша, Україна може запропонувати для створюваної системи ПРО дві станції спостереження в Мукачевому і Севастополі.
 
Водночас, зазначив перший заступник секретаря РНБО, на сьогоднішній день Україна самостійно не зможе забезпечити їх роботу.

"Важливо розвіяти певні ілюзії в цьому напрямку. Перша ілюзія пов’язана з тим, що ці станції сьогодні можуть виконувати ефективно свої функції. Вони перебувають у досить складному становищі і, через час, який минув з моменту їх створення, і відсутності будь-яких модернізацій, які могли б там відбутися, то ми повинні сказати про необхідність дуже серйозної їх модернізаційної реформи, яка дала б сучасні можливості для забезпечення саме таких програм щодо попередження стартів балістичних ракет, та й власне контролю за космосом”, – сказав український урядовець.

Він зазначив, що в Україні були унікальні приклади, коли тільки українські станції фіксували старти ракет, проте ці приклади – поодинокі.
"Друга ілюзія, що Україна може сама їх використовувати. Повинен сказати, що основна ресурсна база, база, яка пов’язана з технологією життєдіяльності цих станцій, перебуває в Російській Федерації, і в Солнєчногорську є всі відповіді на багато питань, які потребують серйозних професійних уточнень”, – сказав Гавриш.

Він також зазначив, що Росія вже виступила з пропозицією викупити ці станції або взяти їх в оренду, проте Україну більше влаштувало б спільне їх використання з Росією та ЄС.

"Зрозуміло, що політика співпраці з РФ може дозволити активно використовувати ці станції спільно. Це був би найкращий варіант. Але використовувати ці станції без Росії неможливо”, – наголосив Гавриш.

Перший заступник секретаря РНБО також назвав малоймовірним використання цих станцій Національною академією наук України самостійно, оскільки тільки витрати на підтримку їх роботи складають 50-60 млн. гривень щорічно.

"Я розумію, що моя позиція, можливо, не всім сподобається, але ми маємо питання про певну математичну формулу. Це питання логіки, питання об’єктивного факту. Ці станції не можуть діяти в режимі, в якому вони зараз перебувають, оскільки вся технологічна база, особливо вузькі і дуже складні елементи цієї бази виготовляються тільки в Росії”, – зауважив він.

Нагадаємо, раніше секретар Ради національної безпеки і оборони Раїса Богатирьова заявила у Варшаві, що Київ готовий брати участь у створенні єдиної системи протиракетної оборони в Європі. 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 455 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Составлен топ-лист книг Третьего Рейха
Ужгород: Завтра відбудеться зустріч з учасниками Всеукраїнської велоестафети
У Білорусії розбився МіГ-29 разом з екіпажем
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
Міліція: водій автобуса, протараненого потягом, міг бути сектантом
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...