«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 08.05.2024, 16:44:33

Головна » 2011 » Лютий » 8 » На Міжгірщині за несплату страхових внесків до адмінвідповідальності притягнуто 4-х роботодавців



На Міжгірщині за несплату страхових внесків до адмінвідповідальності притягнуто 4-х роботодавців
15:07:40
 
 
Основною та принциповою передумовою здійснення страхових виплат, надання соціальних послуг потерпілим від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань є своєчасна та в повному обсязі сплата страхувальниками (роботодавцями) страхових внесків до Фонду.

За станом на 1 січня цього року в Міжгірській філії відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Хустському районі зареєстровано 929 страхувальників.

Страхові тарифи на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, встановлюється законом диференційовано за видами економічної діяльності залежно від класу професійного ризику виробництва.

Торік страхувальники сплачували страхові внески до Фонду за страховими тарифами, встановленими за 67 класами професійного ризику виробництва. Внески становили від 0,56 проц. (для державних установ 0,2 проц., 1 клас) до 6,52 проц. (66 клас). Середній розмір страхового тарифу за класами професійного ризику виробництва в районі становить 0,58 проц., за минулий рік до Фонду надійшло страхових внесків 679,62 тис. грн., що на 23,50 проц. більше, ніж у 2009 році.

Заборгованість з виплати заробітної плати допускали протягом року ТОВ "ДДСА Продакшн", ТОВ "Грагоміда" та ДП "Санаторій "Верховина", а недоїмку — ТОВ "Євросервіс Карпати С.Р.Л"(керівник О.Л. Олійник).

Подібні порушення діючого законодавства призводять до зменшення надходжень страхових внесків та створення умов для затримки виплати допомоги потерпілим.

Для поліпшення надходження страхових внесків працівниками філії перевірено 80 страхувальників з питань правильності нарахування, своєчасності та повноти сплати страхових внесків до Фонду, за результатами яких нараховано 0,67 тис. грн. пені та притягнуто до адміністративної відповідальності 4-х роботодавців. Тому ми звертаємось до всіх страхувальників, які не сплатили страхові внески до Фонду за минулий рік, терміново провести їх сплату.

Необхідно відмітити, що є і позитивні приклади у діяльності страхувальників району. Це в першу чергу АТЗТ "Міжгірський лісокомбінат". Також своєчасно і в повному обсязі сплачують страхові внески ДП "Міжгірське лісове господарство", НПП "Синевир", ТОВ "Роси-1" та ряд інших страхувальників.

Особливо актуальним питання сплати внесків страхувальниками стає в умовах дії Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування", бо несвоєчасна сплата єдиного внеску призводитиме до порушення термінів виплати допомоги як інвалідам, які потерпіли від нещасних випадків на виробництві, так і пенсіонерам — пенсій, безробітним — допомоги з безробіття, хворим — виплат лікарняних.

Нагадуємо страхувальникам, що в умовах дії Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" на робочі органи виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України покладено (крім статутних завдань з контролю за роботою підприємств з профілактики виробничого травматизму, відновлення здоров'я потерпілих на виробництві та відшкодування шкоди, завданої здоров'ю потерпілих) і контроль за видами діяльності страхувальників. Він буде здійснюватись у вигляді перевірок їх видів діяльності.

Протягом 2010 року в Міжгірському районі не зафіксовано нещасних випадків, які пов'язані з виробництвом, але проведені перевірки стану охорони праці на окремих підприємствах показують, що роботодавці приділяють неналежну увагу цьому питанню, а аналіз виробничого травматизму засвідчує, що до 80 проц. нещасних випадків на виробництві стаються через організаційні причини.

За станом на 1 січня 2011 року відділення Фонду здійснює страхові виплати 65 потерпілим, які постраждали на виробництві та 5 утриманцям потерпілих, які загинули на виробництві. На ці цілі витрачено майже 360,00 тис. грн.

Для уточнення всіх питань, які виникають у потерпілих, страхувальників та мешканців району стосовно всіх напрямків роботи Фонду нагадуємо телефон Міжгірської філії відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Хустському районі — 2-24-77.
 
Оксана ЮРИК, провідний спеціаліст відділення
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 427 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Янукович призначив Повалій своїм позаштатним радником
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Середня сума хабара в Україні склала 24 тисячі гривень
Составлен топ-лист книг Третьего Рейха
Ужгород: Завтра відбудеться зустріч з учасниками Всеукраїнської велоестафети
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...