«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 05:34:23

Головна » 2011 » Травень » 27 » На Рахівщині 65 % нещасних випадків на виробництві припадає на лісозаготівельну та деревообробну галузі



На Рахівщині 65 % нещасних випадків на виробництві припадає на лісозаготівельну та деревообробну галузі
10:32:20
 
 
25 травня, у приміщенні ДП "Рахівське ЛДГ", під головуванням заступника голови райдержадміністрації Юрія Бендака, відбулось засідання районної ради з питань безпечної життєдіяльності населення за участю представників держлісгоспів та деревообробних підприємств району.

Як повідомили Закарпаття онлайн у Рахівській РДА, на засіданні підводили підсумки проведення в районі "Дня охорони праці" заслуховували інформацію про стан впровадження Системи управління охороною праці на виробництві на підприємствах лісової і деревообробної галузей району та аналізували причини нещасного випадку із смертельним наслідком на ПП "Беркут-ІЙК".

За інформацією заступника голови районної ради з питань безпечної життєдіяльності населення, начальника відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань Миколи Попенка, протягом останніх 5-ти років в районі зафіксовано 24 нещасні випадки на виробництві (у тому числі 4 із смертельним наслідком). 65 % від загальної кількості нещасних випадків на виробництві припадає на лісозаготівельну та деревообробну галузі. Аналіз стану охорони праці на підприємствах лісової і деревообробної галузей засвідчує, що реалізація права працівників на належні і безпечні умови праці не забезпечується повною мірою на багатьох підприємствах і особливо це стосується новоутворених підприємницьких структур. Майже у 80-ти відсотках нещасних випадків виробничого характеру, які трапилися в районі, їх головною причиною є незадовільне функціонування, недосконалість або відсутність системи управління охороною праці та недоліки під час навчання безпечним прийомам праці.

Разом з цим, на деяких підприємствах району відсутні або потребують доопрацювання (із урахуванням специфіки виробництва та видів діяльності, умов праці, кількості працюючих та інших конкретних факторів): затверджені керівниками положення про службу охорони праці. Не визначені її структура, чисельність, основні завдання, функції та права, не затверджені плани роботи і графіки обстежень тощо; затверджені керівниками положення про навчання працівників з питань охорони праці, плани-графіки їх проведення і перевірки знань; затверджені керівниками переліки необхідних інструкцій з охорони праці, що діють на підприємстві, відповідно до державного класифікатора професій; потреба в придбанні спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту для працівників підприємства, з урахуванням їх професій і посад); список осіб, які підлягають періодичним медичним оглядам тощо.

Потрібно також відмітити недостатню діяльність щодо розробки конкретних заходів спрямованих на створення належних, безпечних і здорових умов праці, запобігання нещасним випадкам, які дозволять забезпечити додержання вимог законодавства щодо прав працівників у галузі охорони праці роботодавців-керівників трудових колективів ПП "Карпатліс", МП "Говерла", ПП "Кость", ПП "Беркут-ІЙК", ПП "Беркут - М".

Відповідно до висновків територіального управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області причинами нещасного випадку на ПП "Беркут ІЙК", який стався 8 березня цього року, стали: відсутність контролю за додержанням працівниками технологічного процесу та виконання робіт відповідно до вимог нормативних актів з охорони праці; допуск до роботи працівника без професійного навчання та перевірки знань з охорони праці, відсутність інструктажу з охорони праці та порушення технологічного процесу.
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 384 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Составлен топ-лист книг Третьего Рейха
Ужгород: Завтра відбудеться зустріч з учасниками Всеукраїнської велоестафети
Опозиція замінує Раду, щоб не допустити двомовності в Україні
У Білорусії розбився МіГ-29 разом з екіпажем
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
Міліція: водій автобуса, протараненого потягом, міг бути сектантом
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...