«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 18:14:35

Головна » 2011 » Травень » 12 » На Закарпатті відбудеться обласний книжковий форум "Книга-Фест-2011"



На Закарпатті відбудеться обласний книжковий форум "Книга-Фест-2011"
15:20:26
 
 
Розповісти про обласний книжковий форум «Книга-Фест 2011», який включає в себе не тільки ярмарок книжок, але й конкурс закарпатської книжки до прес-центру "Закарпаття" прийшли організатори: заступник начальника управління інформації та зв'язків з громадськістю ОДА Василь Комарницький; директор Закарпатської обласної універсальної наукової бібліотеки Людмила Григаш та поетеса Надія Панчук.

Як розповіла Людмила Григаш, форум став свого роду продовженням щорічного книжкового фесту «Книжковий Миколай», який сім років поспіль проводився в Ужгороді до дня Святого Миколая. Перейнявши книжкову естафету, Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека минулого року вперше провела форум «Книга-Фест». Цього ж року організатори визначилися і з датою проведення цієї акції. 20 травня є днем народження двох закарпатських літературних корифеїв – Івана Чендея та Петра Скунця і саме цей день стане відтепер традиційним у проведенні книжкового форуму. На форумі, як наголосила пані Людмила, «кожен автор може прийняти участь у ярмарці. Ми надамо стіл та стільці, аби автори змогли вільно продати свої твори. Ми купуємо патент на продаж книг на весь цей день і для видавництв і для окремих авторів.»

Цього року, на відміну від минулого, книжкову виставку вирішили проводити під одним дахом, у галереї «Ужгород». Кращі напрацювання попередніх «Книжкових Миколаїв», як розповів Василь Комарницький, були використані у минулорічній «Книзі-Фест». А помилки минулорічного фесту будуть цього разу взяті до уваги і виправлені, як-от минулорічна процедура продажу книж та презентація одночасно проходили в одному приміщенні. «Цього року, – сказав Василь Миронович, – виставка, продаж та презентації проходитимуть у виставковому залі та поряд з галереєю у художньому салоні «Арт-плюс»». Якщо ж у когось буде бажання, то він зможе перенести свої книжкові полиці на майданчик перед галереєю. Окрім книжкового ярмарку, за словами промовця, «Книга-Фест» стане чудовою можливістю, аби вирішити книговидавничі проблеми. «Сподіваюся, – сказав пан Василь, – що нам вдасться виробити якісь конкретні пропозиції щодо покращення ситуації особливо у книжковій торгівлі. А ви знаєте, що це сьогодні одна з найболючіших проблем книговидавців. ...Зараз обласна державна адміністрація, державний комітет телебачення та радіомовлення проводить велику роботу по поверненню колишніх книжкових торгових площ під книжкові магазини».

Стосовно призів, які отримають переможці конкурсу в 11 номінаціях, то їх фінансування передбачено облдержадміністрацією. А на «Гран-прі» передбачено подарунок від однієї з закарпатських мисткинь. Організатори висловили припущення, що ця нагорода – закарпатський витвір мистецтва – стане традиційною.

Надія Панчук зосередилася на програмі фесту. Як вона розповіла, незважаючи на той факт, що наші видавництва за останні два роки зменшили свої оберти, сьогодні є дуже багато якісних книг. «Із книг, представлених на цьогорічний конкурс, видно, наскільки широка тематика книг, з’явилося багато якісної наукової літератури. І я просто співчуваю журі, якому буде важко працювати і серед якісних вибрати найкращих». Родзинкою фесту стане спеціальний гість – київське видавництво «Грані-Т», яке презентуватиме видані книги, серед яких є й закарпатці Галина Малик, Михайло Сирохман та Олександр Гаврош. «Є умовний поділ на високу полицю літератури, середню полицю літератури та нижня полиця літератури. Так от, наші видавництва починають поступово заповнювати усі ці три полиці», – додала поетеса.
 
Джерело: http://rionews.com.ua
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 438 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Україна не скоротить викиди парникових газів
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
Відомтсво Азарова зобов’язалось за півроку заплатити Microsoft 100 мільйонів доларів
Співробітника українського посольства в Ірландії затримали за їзду на авто без двох шин
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...