«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 01:04:16

Головна » 2012 » Січень » 27 » Нові деталі “шкільного” скандалу в Мукачеві



Нові деталі “шкільного” скандалу в Мукачеві
12:24:14
 
 
Широкого резонансу набула інформація, написана в одному з блогів на нашому інтернет ресурсі. Автор під ніком Голуба Градимировна повідомила про безпрецедентний випадок у мукачівській школі. За вказівкою вчителя, учень привселюдно з"їв шматок паперу, на якому вів переписку з товаришами.

- Публічно, на очах у всього класу, дитина під тиском вчителя змушена була з'їсти аркуш паперу, відчуваючи, як ви розумієте, колосальне приниження. Повернувшись додому зі школи, у дитини з'явилася нудота, яка тривала до наступного дня, - пише блогер.

Директор Мукачівської ЗОШ №1 Микола Морека повідомив Голосу Карпат наступні подробиці:

- Ми уже вивчаємо цю ситуацію, будемо обговорювати її на педагогічній раді і, за її результатами, клопотатимемо про дисциплінарну відповідальність педагога.

Також Микола Миколайович додав: "Наша школа дбає про авторитет, хороший імідж і такий випадок не додає нам честі. Увесь колектив погоджується, що вчинок непедагогічний, неетичний. Приймемо усі необхідні міри як з вивчення прецеденту, так і подбаємо про відсутність тиску на школярів, постраждалого при аналізі ситуації."

Прецедент стався на уроці з геометрії, який вела учитель першої категорії, педагог із 30-річним стажем.

Журналіст Юрій Кравчук узяв коментар від начальника відділу освіти Мукачівського міськвиконкому Терезії Тіба.

«Як випливає з пояснювальної записки, інцидент стався на уроці, коли педагог помітила, що учні обмінюються записками. Вона не примушувала учня їсти папір, а сказала жартома: «Ілля, мені здається, що ти цю записку зараз з'їси». Учень, не довго думаючи, узяв її в рот та почав жувати. Про дитину можна сказати, що вона є дисциплінованою та слухняною. Але вчитель не могла й подумати, що її жарт сприйметься серйозно. Вона намагалася його зупинити, просила виплюнути, але учень виявився надто принциповим. Заяву про цей випадок написала сестра учня, так як мама знаходиться у від'їзді.

Управління освіти обов'язково відреагує на цей інцидент. За процедурою, дане питання має розглянути педрада, потім, залежно від її рішення, директор подасть нам клопотання про притягнення до відповідальності. Зі свого власного досвіду скажу, що, швидше за все, вчителю буде оголошена догана. І я, і мої колеги, і педколектив разом з директором дуже здивовані цим інцидентом, так як вчителька має біля 30 років стажу, і знаходиться на дуже гарному рахунку у колег».

За словами одного учнів цієї школи, учитель переповідала класу цю ситуацію наступним чином:

- Она нам рассказала так что, он переписывался и она сказала, что я тебе эту бумажку сейчас в рот засуну. Но не засунула, он сам взял и начал есть её. Светлана Андреевна говорила что бы он выплюнул, но он не выплюнул и съел её.

Важливо, що про інцидент узагалі мало хто знав. До розголосу в ЗМІ в управлінні освіти про випадок не були повідомлені. Для багатьох школярів ця інформація також стала новиною.

"До яких пір з таким будемо миритися і не виносити подібні ситуації на публічний розгляд, уникаючи покарання за недотримання професійної етики, порушення загальних принципів моралі, правил поведінки і спілкування на роботі?" - зауважила автор резонансного блогу.

Голос Карпат

Категорія: Закарпаття | Переглядів: 475 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Середня сума хабара в Україні склала 24 тисячі гривень
Ужгород: У неділю в Ужгороді очікується лише 18 тепла
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...