«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 11:11:23

Головна » 2010 » Червень » 22 » Новий податковий кодекс: вторгнення в квартири і допит свідків



Новий податковий кодекс: вторгнення в квартири і допит свідків
12:01:20
З новим кодексом, податківці матимуть право приходити в приватне житло підприємців і здійснювати там перевірки, а також зобов'яжуть усіх суб'єктів підприємницької діяльності придбати касовий апарат.

Окрім широко розрекламованого зниженння деяких видів податків, зокрема податку на прибуток та ПДВ, новий податковий кодекс, запропонований урядом Миколи Азарова суттєво розширює права податківців та ускладнює і без того не просту діяльність дрібних українських підприємців.

"Микола Азаров пояснив, що тут немає розширення повноважень податківців, є лише їх уточнення, - сказав прес-секретар прем'єр-міністра Віталій Лукьяненко. - Необхідність їх викликана тим, що Кабмін, йдучи на зниження податкового тиску, чекає, що платники податків платитимуть добросовісніше. Інакше просто нізвідки брати прибутки для бюджету".

"Якщо прийняти кодекс в його нинішньому вигляді, в Україні почнеться податкова інквізиція, - парирує народний депутат від фракції НУ-НС Павло Жебрівський. - Уся схема посилення прав ДПАУ приведе до цього. Податкова отримає право без санкції суду прийти до вас додому і оцінити, грубо кажучи, ваше майно, а потім запитати - а на які гроші? Ще момент - списання грошей з рахунків підприємств без їх згоди. Простіше кажучи, налічила вам податкова деяку суму, яку треба заплатити, і дала 10 днів розрахуватися. Зараз, якщо ви не згодні, то звертаєтеся до суду, який і визначає, треба вам платити або ні. А по новому кодексу цю суму заберуть з вашого рахунку, і вже не податкова, а ви доводитимете, що цю суму не повинні. При цьому гроші вже будуть у податкової, і доки триватиме суд, можете паралельно йти на паперть, щоб не дати своєму бізнесу померти".

Декларація прав податкової
Проект Податкового кодексу істотно розширює можливості контролюючих органів по перевірці підприємців: податківці дістануть доступ до банківської таємниці, штрафи з підприємств списуватимуть на першу вимогу, а позапланові перевірки можна буде проводити з щонайменшого приводу.

1. Розкриття банківської таємниці
На вимогу податкової може бути розкрита банківська таємниця: інформація про наявність банківських рахунків, рух засобів та ін.

2. Касові апарати - для всіх
Усі підприємці (у тому числі і ті, хто на єдиному податку) повинні будуть використовувати касові апарати. Йде посилення податкового контролю, оскільки доведеться звітувати про податки щомісячно. Для багатьох "спрощенців" це - дороге задоволення, оскільки касовий апарат коштує мінімум 1600 грн.

3. Гроші заберуть без суду
Податкова зможе здійснювати списання засобів платника податків без рішення суду (зараз - тільки за рішенням суду). Фактично, податкова зможе нараховувати будь-які суми податків або штрафів, а підприємець повинен автоматично їх погашати, а потім вже йти до суду і доводити свою правоту.

4. Сперечатися з податковою - марно
Якщо платник податків намагається оспорити в суді вимоги податківців сплатити якісь податки або штрафи, тепер такий позов не припиняє податкові рішення. Якщо ж суд прийме остаточне рішення про неправомірність дій податковою, то тоді податківці повинні повернути гроші підприємцеві. На практиці усі судові процеси затягуються на довгі роки.

5. Допит свідків
Податківці зможуть опитувати працівників підприємств про їх реальні прибутки. А це вже вторгнення в нормальний ритм роботи підприємства.

6. Вторгнення в квартири
Податкова матиме право приходити в приватне житло громадян і здійснювати там перевірки, якщо суб'єкт приватного підприємництва зареєстрований там як платник податків.

7. Заморожування роботи підприємств
Податківці зможуть ініціювати припинення різних операцій підприємця на рахунках в банках і інших фінустановах (окрім зарплати, податків і так далі), якщо підприємці, приміром, не дозволили податкової здійснити перевірку приміщень або надали не усі документи для перевірки.

8. Перевірки у будь-який момент
Податківець має право на додаткову перевірку без узгодження своїх дій зі своїм начальством (наприклад, має право вилучення документів за власною ініціативою). А це може означати, наприклад, пильну увагу до неугодних підприємців.

9. Позапланові перевірки - за щонайменшу помилку
Права на позапланові перевірки без попереднього повідомлення платників податків сильно розширені. Приміром, податкова може перевірити підприємця, якщо той вчасно не подав декларацію про прибутки.

10. Визначення прибутків за всяку ціну
Податкова зможе використовувати як звичайні форми контролю (перевірки, звіряння і так далі), так і так звані "непрямі" методи визначення прибутків. У Податковому кодексі вони не прописані, але, судячи з усього, йдеться про контроль за витратами громадян.
 
tsn.ua
 
Категорія: Україна | Переглядів: 336 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Составлен топ-лист книг Третьего Рейха
Ужгород: Завтра відбудеться зустріч з учасниками Всеукраїнської велоестафети
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
Міліція: водій автобуса, протараненого потягом, міг бути сектантом
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Україна не скоротить викиди парникових газів
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...