«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 05:02:10

Головна » 2009 » Грудень » 22 » Один з найбільших виробників горілки в Україні "Союз-Віктан" збанкрутував



Один з найбільших виробників горілки в Україні "Союз-Віктан" збанкрутував
11:11:02
Алкогольна група "Союз-Віктан" припиняє свою діяльність: українська частина групи проходить процедуру банкрутства з листопада, а 22 грудня до Арбітражного суду Московської області буде направлено заяву про банкрутство "дочки" в Росії. Загальний борг в 170-200 млн доларів "Союз-Віктан" сподівається погасити, продаючи активи.

Про те, що група "Союз-Віктан" прийняла рішення про припинення своєї діяльності, розповів її співвласник Андрій Охлопков. Він стверджує, що ТОВ "Союз-Віктан ЛТД" (виробничі потужності в Сімферополі) теж може бути визнана банкрутом: 24 листопада Господарський суд Києва прийняв рішення про порушення відповідного провадження, ввів мораторій на виконання вимог кредиторів, зупинив виконання боржником зобов’язання зі сплати податків і зборів. Крім того, сьогодні буде направлено заяву до Арбітражного суду Московської області про визнання банкрутом головної компанії в Росії - ЗАТ "Союз-Віктан".
За даними "СПАРК-Інтерфакс" на 30 вересня, на балансі ЗАТ знаходилися основні російські активи групи - власний завод у підмосковній Рузі (за дев’ять місяців 2009 року виготовив 1,84 млн дал горілки, з середини вересня виробництво було зупинене) і недобудованому майданчику в Литкаріно. На початку 2009-го на Рузу доводилося до 60% всього виготовленого алкоголю "Союз-Віктаном".
За словами джерела близького до "Союз-Віктану", серед основних кредиторів групи - українські підрозділи ОТП-банкау Ощадбанку, Альфа-банку. У листопаді Альфа-банк зажадав через Московський арбітражний суд з виробника 697,311 млн рубл. (приблизно 22 млн доларів) по кредиту - позови були подані на адресу українських ТОВ "Фірма ’Союз-Віктан Лтд’", ЗАТ "Завод марочних вин і коньяків ’Коктебель’", ТОВ "Союз-Віктан Трейд" і російських ТОВО "Союз-Віктан" і ЗАТ "Союз-Віктан". Загальний кредитний портфель групи у банках оцінюють в 170-200 млн доларів.
Банкрутство в Україні Охлопков пояснює зокрема "непередбачуваною державною акцизною політикою, в результаті якої легальні виробники працюють на межі виживання": з 1 липня ставка акцизу за літр етилового спирту підвищилася на 58%. У Росії "Союз-Віктан" опинився у важкому фінансовому становищі, зокрема через незговірливість банків. "Але ми розраховуємо, що активів, що є у компанії, вистачить на розрахунки зі всіма кредиторами в ході процедури банкрутства", - підкреслив Охлопков.
Але представники українських і російських алкогольних компаній обізнані, що виробництво на потужностях "Союз-Віктану" в обох країнах можуть продовжити вже інші компанії - Кримська горілчана компанія (КГК) в Україні і ТОВ "Алкорус" в Росії, афільовані, за їх версією, з керівництвом "Союз-Віктану". КГК, за інформацією одного із співрозмовників, була зареєстрована у Криму в жовтні, вона орендує потужності "Союз-Віктану". "Алкорус", згідно з даними "СПАРК-Інтерфакс", зареєстрована в серпні і спеціалізується на оптовій торгівлі алкогольними та іншими напоями. За словами столичного дистриб’ютора, близько місяця тому його компанія переуклала контракт на постачання продукції "Союз-Віктану" з "Алкорус".
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 398 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Середня сума хабара в Україні склала 24 тисячі гривень
Ужгород: У неділю в Ужгороді очікується лише 18 тепла
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...