«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 04:31:24

Головна » 2010 » Червень » 17 » Охорона Януковича боїться терориста-смертника



Охорона Януковича боїться терориста-смертника
14:38:19
На шляху проходження кортежу президента Віктора Януковича можуть закласти вибухівку і зараз проводиться операція з викриття ймовірних терористів. Про це газеті "Сегодня" повідомило джерело, близьке до спецслужб.

Експерти з безпеки проаналізували цю інформацію і висунули дві версії. По-перше, охорона президента може побоюватися так званої "торпеди", тобто водія-смертника за кермом начиненого вибухівкою автомобіля. Тому є реальні підтвердження.
Так, два тижні тому відбулася розширена нарада у голови УДОУ, де йшлося про повне очищення траси, по якій рухається президентський кортеж, від абсолютно всіх автомобілів.

По-друге, охорона може боятися вибуху машини, припаркованої поблизу траси, де йде кортеж. Свідченням тому є те, що останнім часом, за словами очевидців, міліція вимагає перед проходом кортежу прибрати навіть ті машини, які припарковані біля розважальних закладів вздовж траси. Хоча фахівці кажуть, що така версія менш імовірна, бо важко точно розрахувати час вибуху, адже кортеж мчить по трасі з високою швидкістю (на практиці - 140-150 км на годину).

Не виключають фахівці і версію про снайпера, але вона найслабша. Під час руху потрапити в "Мерседес" дуже важко, тим паче у броньований. Щоправда, під час масових заходів за участю президента шанси снайпера зростають. Але тут все залежить від того, як спрацює охорона.

Як розповів екс-керівник УДОУ Олександр Бірсан, загрози життю президента України виникали постійно. Так було, коли країною керував Леонід Кравчук, потім Леонід Кучма, потім - Віктор Ющенко.

Наприклад, в ході підготовки до параду в минулому році з'явилася інформація про підготовлюваний вибух на Майдані Незалежності, недалеко від місця, де повинен знаходитися глава держави. Правоохоронці зробили "зачистку" території і знайшли професійно наповнений вибуховий пристрій.

СБУ вилучила пристрій, проте виявилося, що пристрій був майстерно виконаною імітацією і вибухівки там не було. Джерело зазначило, що очевидно, готувалася провокація.

Нагадаємо, раніше президент Віктор Янукович заявив, що органи державної охорони мають факти, що підтверджують наявність загрози його життю і здоров'ю. Пізніше цю інформацію підтвердили і в СБУ. Зокрема, глава СБУ Валерій Хорошковський заявив, що посилення заходів безпеки президента пов'язане з загрозою життю глави держави після телефонного дзвінка.
 
tsn.ua
 
Категорія: Україна | Переглядів: 358 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Составлен топ-лист книг Третьего Рейха
Ужгород: Завтра відбудеться зустріч з учасниками Всеукраїнської велоестафети
Опозиція замінує Раду, щоб не допустити двомовності в Україні
У Білорусії розбився МіГ-29 разом з екіпажем
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
Міліція: водій автобуса, протараненого потягом, міг бути сектантом
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...