«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 17:20:53

Головна » 2011 » Травень » 30 » Омбудсман Ніна Карпачова вважає, що проблема визнання русинської національності в Україні вирішиться під час перепису населення у 2012 році



Омбудсман Ніна Карпачова вважає, що проблема визнання русинської національності в Україні вирішиться під час перепису населення у 2012 році
09:19:23
 
Про це Уповноважений Верховної Ради України з прав людини заявила під час травневої зустрічі з упорядниками та видавцями щойно виданої українською мовою унікальної «Енциклопедії історії та культури карпатських русинів». Пані Карпачова підкреслила, що з боку влади начебто немає ніяких заперечень. Головне, щоб русини під час перепису задекларували свою русинську національність.
 
Зустріч русинів з п. Н. Карпачовою, в якій взяли участь головний редактор енциклопедії професор Торонтського університету П. Р. Маґочій, директор ужгородського видавництва кандидат наук Валерій Падяк, головний редактор п. Лариса Ільченко, автор перекладу Надія Кушко (Торонто), уповноважений представник Карпаторусинського товариства Славомир Гиряк (Піттсбург, США), широко висвітлювало закарпатське телебачення у репортажах журналіста Віри Кобулей. Зокрема, омбудсман під час зустрічі наголосила:
 
«Я радію від того, що є такий унікальний доробок. Я хочу вас і нас всіх привітати. З свого боку, хочу сказати, що чотверте подання мною було внесено щодо визнання національності «русин», вже Президенту, в новій якості – пану Януковичу я вносила, коли він був прем’єр-міністром; В. Ющенкові вносила подання, коли він був Президент, і зустрічалася з ним з цих питань; і Президенту Віктору Януковичу я внесла також подання у 2010 році якраз саме з цього питання. Була зустріч. Я так само наводила аргументацію, переконувала. Отримала вже відповіді від Міністерства юстиції України, що заперечень то ніяких начебто немає з боку влади, але треба, щоб це пішло через перепис населення і таке інше, що це питання передано на певну роботу Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України.
 
Але ми це питання не полишаємо поза нашою увагою, тому що розуміємо: треба все рівно рухатись вперед. Ми, з свого боку, – з точки зору прав людини, а ви, з свого боку, як люди, які працюють над такими унікальними виданнями, які, фактично, просувають культуру, традиції русинів – я думаю, що це дуже важливо, і ці дві складові сходяться. І я вдячна, що це відбувається в Будинку прав людини».
 
 
 
 

 


Категорія: Політика | Переглядів: 449 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Україна не скоротить викиди парникових газів
Офіційний курс валют на понеділок, 25 жовтня
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
Відомтсво Азарова зобов’язалось за півроку заплатити Microsoft 100 мільйонів доларів
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...