«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 12:54:45

Головна » 2010 » Червень » 26 » Подорож по Закарпаттю з фальшивими грошима



Подорож по Закарпаттю з фальшивими грошима
06:46:28
 
Якщо окремі фальшивомонетники, на зразок усім відомого в радянські часи винахідника Баранова, сушать свої голови над тим, аби несправжні гроші за своїм зовнішнім виглядом буди максимально наближені до справжніх, то спритник з Мукачівщини такими дурницями явно не переймався.
 
Чоловік «наштампував» на кольоровій ксерокопіювальній техніці купу банкнот номіналом двадцять, п’ятдесят, сто, двісті і навіть п’ятсот гривень та спокійнісінько курсував собі по області, розплачуючись підробками, як то кажуть, направо і наліво. Як розповів пізніше сам фальшивомонетник, деякі номінали купюр він друкував на папері для нотаріальних доручень, де є вже свої голограми.
Та виготовити фальшивки виявилося легше, ніж їх збути. Спершу зухвалець мав намір вирушити у райцентр Хуст, аби «скинути» свої підробки. Але тут щось не заладилося. Тоді він збув дві фальшивки в одному з магазинів на Іршавщині. Власниця торговельного закладу виявила, що гроші несправжні, не відразу. Але жінка запам’ятала зовнішність нечесного клієнта і марку авто, яким той приїжджав у село. Згодом подібний покупець «засвітився» у Виноградівському районі.
 
Тут він придбав в одного місцевого господаря ящик полуниць, розплатившись за товар двома «лівими» п’ятдесятками, а в іншого купив два відра грибів, підсунувши сто-і п’ятдесятигривневі фальшивки. Однак на цьому зловмисник не зупинився, вочевидь, увійшов у кураж. Тепер він вирушив на Мукачівщину. І знову жертвами шахрая стали простодушні сільські господарі. На узбіччі біля будинку однієї пані спритник придбав за підроблені п’ятдесят гривень помідори, а в сусідньому селі таким чином купив домашнє вино. Потерпілі, зрозумівши, що їх ошукали, звернулися у міліцію.
 
Гроші правоохоронці вилучили і направили на дослідження в НДЕКЦ при ГУМВС, де підтвердили їх «ксерокопіювальне» походження. Тим часом, маючи дані про зовнішність зловмисника і марку його авто, правоохоронці «вирахували» і затримали зухвальця. Курсуючи по області, він намагався таким чином заплутати сліди, але не взяв до уваги те, що люди досить швидко виявлять несправжність грошей і звернуться у міліцію. В основному зловмисник «скидав» підробки людям похилого віку.
 
Шахрай зізнався у причетності до скоєння усіх цих злочинів. Нині він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання в Ужгороді. Проти нього порушена кримінальна справа за ст. 199, ч.1 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення з метою збуту національної валюти) яка передбачає позбавлення волі від трьох до семи років
ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області

 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 416 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Україна не скоротить викиди парникових газів
Офіційний курс валют на понеділок, 25 жовтня
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
Відомтсво Азарова зобов’язалось за півроку заплатити Microsoft 100 мільйонів доларів
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...