«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 08.05.2024, 18:53:54

Головна » 2011 » Липень » 7 » Президент створив робочу групу із захисту прав журналістів



Президент створив робочу групу із захисту прав журналістів
10:26:01
 

Президент України Віктор Янукович створив міжвідомчу робочу групу з аналізу стану дотримання законодавства про свободу слова та захисту прав журналістів.

Робоча група створена з метою забезпечення конституційних прав громадян на свободу слова та забезпечення захисту прав журналістів, пише ЛIГАБiзнесIнформ.

Міжвідомча робоча група буде оперативно розглядати факти порушення законодавства про свободу слова та захисту прав журналістів і подавати відповідні пропозиції главі держави.

Як повідомляє прес-служба Президента, до складу міжвідомчої робочої групи увійшли представники Адміністрації Президента, Генеральної прокуратури, Міністерства внутрішніх справ, Управління державної охорони, громадськості: Інституту масової інформації, міжнародної організації Репортери без кордонів, видання Телекритика.

Також до складу групи увійшли голова Держкомітету з питань телебачення і радіомовлення Олександр Курдинович і керівник Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації Адміністрації Президента України Денис Іванеско.

У складі робочої групи – автор відкритого листа на ім'я Президента, голова Національної спілки журналістів України Ігор Любченко, головний редактор інтернет-видання Українська правда Олена Притула, що вручила Президенту лист на День журналіста, передала своє місце в робочій групі Інституту масової інформації, який готував документ.

До складу робочої групи також увійшла народний депутат Олена Бондаренко - перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань свободи слова, за рекомендацією голови комітету Андрія Шевченка.

На першому засіданні міжвідомча робоча група буде розглядати інформацію, наведену в двох листах на ім'я Президента: від голови Національної спілки журналістів України Ігоря Лубченка та від головного редактора Української правди Олени Притули.

"Ця робоча група буде працювати у відкритому режимі. Її робота стане ще одним кроком в програмі заходів Відкрита розмова, мета якої - чесно і відкрито обговорити всі проблеми діяльності журналістів в Україні. Я запрошую всіх журналістів і представників громадськості взяти участь роботі цієї робочої групи, адже її засідання відбуватимуться у відкритому режимі", - зазначила прес-секретар Президента, керівник міжвідомчої робочої групи з аналізу стану дотримання законодавства про свободу слова та захисту прав журналістів Дарина Чепак.
Нагадаємо, 4 липня представник організації Репортери без кордонів в Україні Оксана Романюк заявила, що за останній рік в Україні почастішали випадки інцидентів між журналістами та представниками силових структур.
 
Категорія: Україна | Переглядів: 388 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Янукович призначив Повалій своїм позаштатним радником
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Середня сума хабара в Україні склала 24 тисячі гривень
Составлен топ-лист книг Третьего Рейха
Ужгород: Завтра відбудеться зустріч з учасниками Всеукраїнської велоестафети
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...