«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 21:14:24

Головна » 2011 » Червень » 10 » Приватне виноробство Закарпаття випереджає одеське та кримське років на сім



Приватне виноробство Закарпаття випереджає одеське та кримське років на сім
12:01:00
 
 
Днями представники Ради Європи зібрали у Львові виноробів з усієї України для обговорення стратегій розвитку культурного туризму. Пріоритетними темами форуму були питання екологічного туризму та проблеми навколишнього середовища.

Крім того фахівці галузі обговорювали можливості перетворення туризму на потужний економічний ресурс. Голова «Асоціації приватних виноградарів та виноробів Закарпаття» Олександр Ковач повернувся з форуму з упевненістю, що у нашої області в Україні немає конкурентів.

"Закарпаття – безумовний лідер у галузі приватного виноробства. Можу сміливо заявити, що ми випереджаємо одеських та кримських колег років на сім". На підтвердження своїх слів пан Ковач навів показовий приклад. У травні в Одесі відбувся фестиваль вина, в якому взяли участь 6 виноробів та завітало близько 200 відвідувачів. До порівняння, минулорічний, шостий за рахунком фестиваль "Сонячний напій" в Ужгороді зібрав близько 10 тисяч любителів виноградного напою.

Окрім закарпатських виноробів побував на форумі й спеціаліст з туризму Олександр Коваль. "Важливо поширити думку, що винний туризм не обмежується лише вживанням алкоголю. Це в першу чергу розвиток нашого культурного потенціалу та представлення культурної спадщини. Винні маршрути будуть цікаві для туристів, які шукають автентичність та прагнуть чогось традиційного. Що важливо, поряд з винним туризмом розвивається також і туризм гастрономічний, тож розробляються цікаві пропозиції у цьому напрямку. Зокрема, можна включити в тури обід, приготовлений на виноградній лозі – страву з винним смаком та ароматом. Природньо, що паралельно зростатиме й попит на народні промисли та ремесла".

Голова "Асоціації приватних виноградарів та виноробів Закарпаття" Олександр Ковач відзначив, що винний туризм в Закарпатті розвивається дуже стрімко. "Якщо вилучити винні маршрути з переліку принад нашої області, ми втратимо не менше 50% привабливості та, відповідно, туристичного потоку. Навіть якщо гості краю не купують спеціальних винних турів, все одно всі, хто приїздить до наших санаторіїв та баз відпочинку вважають винні підвали одним з основних об'єктів відвідування, на рівні з замками".

Втім, одним з негативних факторів є залежність туристичного бренду Закарпаття від Львова. Саме Львів – перша точка сприйняття Західної України, а Закарпатська область зазвичай продається додатково, як бонусна атракція. "Позиціонування таке: перебуваючи у Львові, ви маєте можливість поїхати ще й на Закарпаття. Чи вдасться нам змінити цю тенденцію? Думаю, в осяжній перспективі – ні. Причина проста - у нас відсутня стратегія розвитку" - констатував Олександр Коваль.

Не зважаючи на міцні позиції закарпатського винного туризму на внутрішньому ринку, представникам турфірм, які формують туристичний продукт, ще не час спочивати на лаврах. Маючи у своєму краї чимало унікальних особливостей, залишається навчитися гідно представляти їх на туристичному ринку.


Вікторія Рижова, KarpatNews.in.ua

 
Джерело: http://rionews.com.ua
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 397 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Україна не скоротить викиди парникових газів
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
Відомтсво Азарова зобов’язалось за півроку заплатити Microsoft 100 мільйонів доларів
Співробітника українського посольства в Ірландії затримали за їзду на авто без двох шин
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...