«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 20.05.2024, 10:46:12

Головна » 2010 » Січень » 10 » Прогнози «доброзичливців» щодо дефолту України не справдилися



Прогнози «доброзичливців» щодо дефолту України не справдилися
21:18:30
 
Наприкінці року, зазвичай, прийнято підбивати підсумки. Хочу коротко зупинитися лише на кількох досягненнях Уряду Юлії Тимошенко. Незважаючи на шалений тиск з боку Президента, ціна на газ для населення залишилася незмінною. Попри всі спекуляції на тему можливого підвищення пенсійного віку, Юлія Тимошенко однозначно дала зрозуміти, що вона цього не допустить. Окрім того, пенсії для працюючих пенсіонерів збережено.
 
Завдяки роботі Уряду, держслужбовці, вчителі, пенсіонери вчасно і в повному розмірі отримують заробітну плату та пенсії. Уряд не допустив зниження пенсій понад 6 млн. пенсіонерів, як того вимагав неграмотно прийнятий закон про ніби-то підвищення соцстандартів. В умовах кризи Тимошенко розпочала процес випереджального підвищення зарплат для бюджетників тих категорій, які виконують важливу суспільну роботу, але отримують невиправдано малі зарплати.
 
Зокрема в жовтні-листопаді 2009 р. прем’єр на 50% підвищила зарплати сільським лікарям, поштарям, бібліотекарям, працівникам будинків культури. На черзі – зарплати вчителів і міських лікарів. Урядова постанова про безоплатну видачу актів на право власності на землю громадянам стала справжнім ударом по земельній мафії. На сьогодні вже видано півмільйона актів. Всього ж 6,5 млн. людей земельні акти отримають безкоштовно. Перед цим, нищівним ударом для мафіозних структур стало закриття грального бізнесу. Осіння епідемія грипу оголила проблеми в медичній галузі, що накопичувалися роками.
 
Урядом було запроваджено системні кроки для докорінного реформування медичної галузі. Натомість урядові постанови що стосувалися програм закупівлі під державні гарантії необхідних ліків, сучасного медичного обладнання, машин швидкої допомоги для лікарень, насамперед, у сільській місцевості були призупинені Президентом. На диво, «не помітили» центральні телеканали такої важливої події, як запуск Дністровської ГАЕС – однієї з найбільших у світі гідроакумулюючих електростанцій.
 
До 2015 р. планується завершення будівництва Ташлицької ГАЕС, будівництво Канівської ГАЕС та реконструкція гідроелектростанцій Дніпровського каскаду. Це дозволить збільшити частку дешевої електроенергії в загальному енергетичному балансі до 20% з та забезпечити пільгові тарифи для пенсіонерів, інвалідів, багатодітних сімей. Триває урядова програма «Недобудоване житло», завдяки якій тисячі пільговиків вже отримали ключі від нових осель, а будівельна галузь відчула підтримку в складних умовах фінансової кризи з боку держави.
 
Попри всі фінансові труднощі та політичні війни, Україна готується до Євро-2012. Будуються аеропорти, готелі, стадіони, дороги, оновлюється інфраструктура. Рік, що минув, став рекордним по розрахункам по старих боргах, накопичених за двох прем’єрств Януковича. Зокрема, уряд Тимошенко погасив єврооблігації, випущені ще в 2003, 2004, 2006 рр. на загальну суму більше 1,3 млрд. доларів. Питання про дефолт України повністю знято з порядку денного.
 
Я зупинився лише на декількох знакових подіях року, що минув. В Україні склалася унікальна ситуація, небачена в жодній інші країні світу, коли діяльність Уряду свідомо паралізує Президент. Блокування роботи Тимошенко стало головним змістом в роботі Ющенка, який щодня ветує закони та призупиняє антикризові постанови Кабінету Міністрів. Зрозуміло, що працювати в таких умовах ще не доводилося жодному Уряду. Але Господь не по силах хреста не дає.
 
Отже, Юлія Тимошенко щоденною роботою доводила свою здатність працювати на благо країни, навіть в умовах шаленого опору політичних опонентів, які, замість того, щоб підставити плече і допомагати долати кризу, зайняли позицію критиканства та безвідповідальності.
 
Олександр Солонтай, депутат обласної ради
 
 
 
Категорія: Економіка | Переглядів: 378 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
Закарпаття: Погода на 14 січня 2010 року
Самые лучшие современные кроссовки вредны для ног
Чутки зі штабів: Тимошенко влаштує на себе замах, а Янукович помре і воскресне
60-летний британец стал художником, очнувшись после комы
Табачника запідозрили у лобіюванні інтересів російських кінопрокатників
Росія приставить до кожного українського регіону свого куратора
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...