«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 11:01:11

Головна » 2010 » Квітень » 27 » Росія задоволена, що Україна закрила собі двері в НАТО



Росія задоволена, що Україна закрила собі двері в НАТО
15:16:15
Постійний представник Росії при НАТО Дмитро Рогозін вважає, що ратифікація Росією і Україною угоди про продовження до 2042 року термінів базування в Криму Чорноморського флоту закриває для Києва двері в НАТО.

"Тим самим Віктор Янукович підтверджує вибір тих політичних сил, які привели його до влади, і цей вибір - на користь іменної європейської інтеграції, але ніяк не натівської", - підкреслив він.

Рогозін нагадав, що план для членства при вступі в НАТО може отримати тільки та країна, на території якої не знаходяться іноземні війська і бази і яка не має жодних територіальних зовнішніх проблем з країнами-сусідами.
"Тому рішення питання про пролонгацію базування російського Чорноморського флоту, який, по суті, забезпечуватиме безпеку і України, і Росії, закриває тему членства України в НАТО на ближню і середньострокову перспективу; а що стосується більш віддалених термінів, то невідомо, чи доживе альянс до таких часів", - сказав Рогозін.

За його словами, Київ зацікавлений у тому, щоб разом з Росією рухатися у бік великої Європи, вирішуючи тим самим свої економічні, соціальні і політичні питання. "І попутно створюючи набагато сприятливіший фон для забезпечення безпеки України шляхом нормалізації відносин з Росією, шляхом відкриття нових економічних перспектив в європейському напрямку", - відзначив постпред РФ у НАТО.

На його думку, президент Віктор Янукович чудово розуміє: "проголошена його попередником Віктором Ющенком лінія на ігнорування інтересів сусідів, прискорена інтеграція в НАТО, здатні були розколоти і навіть підірвати українське суспільство".
Кажучи про продовження термінів базування ЧФ в Криму, Рогозін заявив: "Безумовно, такого роду рішення безпрецедентне, і воно позитивним чином позначиться на вибудовуванні стратегічних відносин між Росією і Україною".

Він також заявив, що оборонно-промислові комплекси двох країн пов'язані найтіснішим чином, і це відкриває серйозні можливості для отримання Україною через "оборонку" додаткових коштів для економічного відродження.

"Думаю, що від питання про спільне базування в Севастополі російського Чорноморського флоту і військово-морських сил України можна перейти до глибшого ступеня співпраці по військовій лінії, хоча, вважаю, і Росія, і Україна збережуть свої контакти з іншими державами, з Північноатлантичним альянсом", - сказав Рогозін.
"Сподіваюся, в цих контактах ми виступатимемо синхронно, погоджуючи свої дії один з одним", - додав він.
Рогозін висловив переконання, що пролонгація базування ЧФ у Криму зміцнить статус України як держави, неприєднаної до будь-яких військових блоків. "Це, навпаки, зміцнює такий статус української держави", - упевнений він.

Як повідомлялося, 27 квітня, Верховна рада ратифікувала угоду про продовження термінів перебування Чорноморського флоту РФ у Криму до 2042 року. За це рішення проголосували 236 депутатів.

Услід за українським парламентом угоду по ЧФ ратифікувала Державна дума Росії.
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 382 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Составлен топ-лист книг Третьего Рейха
Ужгород: Завтра відбудеться зустріч з учасниками Всеукраїнської велоестафети
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
Міліція: водій автобуса, протараненого потягом, міг бути сектантом
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Україна не скоротить викиди парникових газів
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...