«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 05:47:43

Головна » 2011 » Червень » 10 » СБУ затримала екс-прикордонника – організатора каналу нелегальної міграції



СБУ затримала екс-прикордонника – організатора каналу нелегальної міграції
17:17:27
 
 
9 червня ц.р. співробітники СБУ розшукали і затримали у столиці особу, яка переховувалася від органів слідства з 2008 року.

У квітні 2008 року слідчі УСБУ в Закарпатській області стосовно громадянина України Б., організатора незаконного переправлення громадян Російської Федерації через державний кордон, порушили кримінальну справу за ч.2 ст.332 Кримінального кодексу України. Оскільки зловмисник переховувався від правоохоронних органів, його було оголошено у розшуку, - повідомили ЗІКу у прес-службі УСБУ в Закарпатській області.

Затриманий – колишній прикордонник, звільнений у запас ще у 2005 році, організував у вересні 2007 року незаконне переправлення громадян Російської Федерації (жінка та її четверо дітей) через державний кордон України. Під час перетину кордону від переохолодження загинули троє дітей. Про трагічну долю мешканки Чечні, яка втратила дітей через цинізм переправників, розповідали вітчизняні та світові засоби масової інформації.

Організатора каналу нелегальної міграції, стосовно якого була порушена кримінальна справа за ч.2 ст.332 Кримінального кодексу України, співробітники СБУ затримали в Києві, де він, переховуючись, мешкав у родича і працював реалізатором на одному із столичних ринків.
Нагадаємо, Каміса Джамалдінова, громадянка Російської Федерації, зі своїми чотирма неповнолітніми дітьми прагнула потрапити до Словаччини. Оскільки виїхати до європейської країни легально не змогла, вона вдалася до незаконного переправлення. У цьому за 2 тисячі 700 доларів США Камісі взявся сприяти колишній прикордонник. Спочатку жінка прибула в Закарпаття й перебувала у смт.Середнє Ужгородського району. Звідти Каміса та її четверо дітей потрапили до с.Жорнава, що на Великоберезнянщині поблизу українсько-словацького державного кордону. Нелегалів на власному автомобілі із Середнього доправив місцевий житель – спільник організатора переправлення.

За свідченнями потерпілої, громадяни України, причетні до її незаконного переправлення, залишили Камісу разом із неповнолітніми дітьми в незнайомій лісистій місцевості, не попередивши про можливі у цю пору року заморозки. Звідти вона самотужки мала дістатися Словаччини. Три доби жінка блукала лісом. Там же від переохолодження загинули її троє доньок. На четвертий день Камісі вдалося дійти до Польщі з дворічним сином.
 
Джерело: http://zaxid.net
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 452 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Составлен топ-лист книг Третьего Рейха
Ужгород: Завтра відбудеться зустріч з учасниками Всеукраїнської велоестафети
Опозиція замінує Раду, щоб не допустити двомовності в Україні
У Білорусії розбився МіГ-29 разом з екіпажем
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
Міліція: водій автобуса, протараненого потягом, міг бути сектантом
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...