«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 17:25:05

Головна » 2010 » Грудень » 24 » Стали відомі доходи сім'ї Віктора Януковича



Стали відомі доходи сім'ї Віктора Януковича
13:32:58
 
Елітні будинки відпочинку, банк, будівельні компанії і фітнес-центр - на це та багато іншого заробляє президент і його найближчі родичі. Найбільш консервативна оцінка вартості активів сім'ї президента наводить до цифри в 100 млн доларів, що ставить Януковича на 64-е місце в списку 100 найбагатших українців.

Приватне життя і фінансові справи президента Віктора Януковича, а також його сім'ї ретельно приховані від сторонніх співгромадян за високими парканами його резиденції в "Межигір'ї" і будинків членів його сім'ї в Донецьку.

Втім, іноді глава держави показує, що гроші в нього є, і чималі. Докази цьому президент час від часу підкидає сам. З останніх - шикарне святкування його 60-річчя: тільки гонорари артистам, які брали участь у заході, повинні були обійтися замовнику в 1 млн євро.

Президент з'являвся на публіці в туфлях зі страусової шкіри - такі коштують щонайменше 1,5 тисяч доларів. Журналісти також виявили у глави держави дорогий годинник: IWC вартістю близько 20 тисяч доларів і Zenith з білого золота ціною 10 тисяч доларів. Крім того, Янукович, який ніколи офіційно не займався бізнесом і другий десяток років працює на різних держпосадах, накопичив непогану суму на банківських рахунках - 1,08 млн грн (приблизно 135 тисяч доларів).

Усі фірми і компанії записані на старшого сина Олександра Януковича та дружину.

Основу сімейної бізнес-імперії становить корпорація Менеджмент ассетс компані (МАКО), куди входить кілька будівельних компаній. Інтереси групи зосереджені в Донецьку і Криму. В прес-службі МАКО підтвердили, що Олександр Янукович особисто очолює корпорацію. Але сам він коментувати що-небудь відмовився.

Як повідомили в прес-службі МАКО, ця корпорація займається тим, що інвестує гроші в різні проекти будівництва нерухомості. Свіжий приклад тому - 17-поверховий бізнес-центр Столичний в Донецьку, зданий в експлуатацію у нинішньому році. Він виник у самому серці столиці Донбасу. Представник МАКО повідомив, що всі приміщення в бізнес-центрі були куплені ще на стадії закладки фундаменту.
Ще одна споруда в Донецьку, до якого доклав руку Янукович, - це 22-поверховий бізнес-центр Північний. Старший син президента підтверджував, що МАКО свого часу була причетна до будівництва Північного. Щоправда, як уточнили в прес-службі корпорації, будівлю ще на стадії котловану викупив інший забудовник. Зараз офіційним замовником будівництва значиться торговельно-житловий комплекс Київський, який, за офіційними документами, відношення до родини Януковича не має.

Втім, пересічні донеччани впевнені, що зв'язок між компаніями є. Інакше як пояснити той факт, що навіть у розпал фінансової кризи в Донецьку залишалося лише два об'єкти, будівництво на яких не вщухало, - бізнес-центри Столичний і Північний? Всі інші будови в місті тоді були заморожені.

Однак старшого сина Януковича цікавить не тільки будівництво, а й фінансовий сектор. Компанія Донснабтара, 94% статутного фонду якої належить президентському сину, в квітні минулого року заснувала Всеукраїнський банк розвитку (ВБР). За останні кілька місяців ця фінустанова показала непогану динаміку розвитку. У рейтингу банків за розмірами загальних активів ВБР піднявся на вісім позицій і зараз займає 138-е місце з 176 можливих, наростивши свої активи з 270 млн до 349 млн грн.
 
 
Джерело: http://tsn.ua
Категорія: Україна | Переглядів: 328 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Україна не скоротить викиди парникових газів
Офіційний курс валют на понеділок, 25 жовтня
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
Відомтсво Азарова зобов’язалось за півроку заплатити Microsoft 100 мільйонів доларів
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...