«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 20.05.2024, 12:40:28

Головна » 2010 » Січень » 15 » Телевізор підвищує ризик передчасної смерті



Телевізор підвищує ризик передчасної смерті
16:35:07
При збільшенні часу перегляду телепередач на одну годину в день ризик смерті від серцево-судинних захворювань збільшується на 18%.

Ризик смерті від серцево-судинних захворювань залежить від кількості часу, який людина щодня витрачає на перегляд телепередач, стверджують вчені.

До такого висновку прийшла група дослідників під керівництвом Девіда Данст з Інституту Бейкер з вивчення серця і діабету (Baker IDI Heart and Diabetes Institute) в Мельбурні, Австралія. Звіт про їхню роботу опублікований у журналі Circulation, що випускає Американська кардіологічна асоціація.

Науковці використовували отримані протягом шести з половиною років дані спостереження за станом здоров'я 8800 австралійців у віці старше 25 років. За цей період померло 284 учасника дослідження, у тому числі 125 померло від онкологічних захворювань, 87 - від хвороб серцево-судинної системи.
 
Крім часу, який добровольці щодня проводили перед телевізором, дослідники оцінювали їх вік, стать, обхват талії, а також рівень фізичних навантажень. З урахуванням цих факторів вчені з'ясували, що при збільшенні часу перегляду телепередач на одну годину в день ризик смерті від серцево-судинних захворювань збільшується на 18%, від раку - на 9%, в цілому - на 11%.

За даними дослідження у добровольців, які щодня проводили перед телевізором понад чотири години, ризик смерті з будь-якої з причин перевищував аналогічний показник у тих, хто дивився телевізор менше двох годин, на 46%, при цьому ризик смерті від захворювань серцево-судинної системи збільшувався на 80%.
 
Данстен зазначив, що одним з найбільш несприятливих для здоров'я чинників при перегляді телевізора є сидяче положення, в якому людина проводить тривалий час. За словами вченого, для профілактики хвороб серця і судин людям необхідно отримувати фізичні навантаження і уникати тривалого сидіння, як перед телевізором, так і в автомобілі або на роботі.

Нагадаємо, у листопаді 2008 року вчені опублікували в журналі Social Indicators Research результати дослідження, згідно з яким телевізор дивляться нещасні люди.
 
 
 
Категорія: Наука та ІТ | Переглядів: 454 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
Закарпаття: Погода на 14 січня 2010 року
Самые лучшие современные кроссовки вредны для ног
60-летний британец стал художником, очнувшись после комы
Табачника запідозрили у лобіюванні інтересів російських кінопрокатників
Росія приставить до кожного українського регіону свого куратора
Герман: заради влади Тимошенко готова почати громадянську війну
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...