Закарпатцям масово продають браковану та невідомо яку, ким і коли вироблену ковбасу. Принаймні про це свідчать результати діяльності Закарпатського обласного управління у справах захисту прав споживачів. За даними структури, упродовж 2010 року вони перевірили 1,3 т ковбасної продукції, з якої забракували та зняли з реалізації більше половини – 0,79 т, що склало 60,8% від перевіреної кількості.
Основними причинами бракування, кажуть спеціалісти, є реалізація продукції без необхідної, доступної та достовірної інформації для споживача, без маркування, без документів, що засвідчують якість та безпеку товару. Про терміни придатності виробленої продукції нерідко взагалі не йдеться! Причому бракують ковбаси і стрийських, і львівських, і волинських, і мукачівських виробників. Попри це, нерідко захисники прав споживачів знімали з реалізації ковбасну продукцію через те, що на ній була відсутня доступна для споживача інформація на державній мові (виробництво Словаччина, Угорщина). Подібних прикладів найбільше по районах області.
|