«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 04:08:02

Головна » 2011 » Липень » 21 » Тривожні тенденції ведуть Україну до авторитаризму і клептократії, попереджають Януковича Freedom House та Атлантична рада



Тривожні тенденції ведуть Україну до авторитаризму і клептократії, попереджають Януковича Freedom House та Атлантична рада
12:10:38
 
 
Неурядові організації Freedom House та Атлантична Рада попереджають президента України Віктора Януковича про те, що тривожні тенденції ведуть Україну до авторитаризму і клептократії.

Відповідне попередження міститься у зверненні до глави української держави опублікованому в українських ЗМІ в середу.

"… Тривалі тривожні тенденцій у вашій країні ведуть Україну до клептократії та авторитаризму. Це загрожує катастрофічними наслідками для країни І це зовсім не те, для чого вас обрав народ", - йдеться у зверненні, підписаному президентом Freedom House Девідом Кремером, виконавчим віце-президентом Атлантичної ради Деймоном Вілсоном і запрошеним співробітником Атлантичної ради Робертом Нуріком.

Автори звернення наголошують, що досягненням за останній рік загрожує небезпека", якщо президент і уряд не припинять нехтувати правами людини і демократичними принципами".

"Кримінальне переслідування колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, яку ви перемогли в другому турі президентських виборів минулого року, є свідченням погіршення ситуації в країні. Її справа стала приводом для розгляду міжнародним співтовариством як грубого порушення законодавства з метою переслідування головних політичних опонентів", - зазначається в зверненні.

"І це не єдиний привід до занепокоєння. Міністр внутрішніх справ уряду Тимошенко Юрій Луценко перебуває за ґратами з грудня минулого року. Він також став жертвою підозрілої підвищеної активності прокуратури. Ваші представники кажуть, що розслідування проводяться проти більш ніж 400 нинішніх чиновників, але жоден з цих випадків не стосується осіб з таким політичним статусом. Процедури проведення таких кримінальних розслідувань не викликають довіри ні в Україні, ні за кордоном. Чотири різні кримінальні справи були порушені проти Тимошенко", - зазначають американські експерти.

Автори звернення зазначають, що СБУ і Генеральна прокуратура, "здається, вийшли з-під контролю і намагаються зачепитися за все, що може бути використано як обвинувачення проти Тимошенко з метою позбавити її права участі в майбутніх виборах".

"Європейський суд з прав людини розглядатиме цю справу І це лише доводить те, що порушення українського судового законодавства відбувається з політичною метою і є нехтуванням європейськими нормами і цінностями", - наголошують у зверненні.

Американські експерти також звертають увагу президента на проблеми з минулими місцевими виборами а також на діяльність силових структур. "Місцеві вибори в жовтні минулого року відбувалися з грубим порушенням демократичних стандартів, ламаючи позитивну п'ятирічну тенденцію проведення чесних і справедливих виборів. Служба безпеки бере на себе дуже велику відповідальність, враховуючи необґрунтований тиск співробітників служби на громадських активістів (українських та іноземних), а також журналістів".

"Парламент загруз у бюрократії. Корупція все ще залишається величезною проблемою на всіх рівнях влади. Політика у сфері освіти, релігії та мови лише посилює суспільну ворожнечу і чвари і аж ніяк не сприяє національній єдності", - наголошують автори звернення.
 
Категорія: Україна | Переглядів: 424 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Составлен топ-лист книг Третьего Рейха
Ужгород: Завтра відбудеться зустріч з учасниками Всеукраїнської велоестафети
Опозиція замінує Раду, щоб не допустити двомовності в Україні
У Білорусії розбився МіГ-29 разом з екіпажем
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
Міліція: водій автобуса, протараненого потягом, міг бути сектантом
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...