«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 21:12:47

Головна » 2010 » Червень » 11 » У 12 містах України пройшли акції протесту проти свавілля міліції



У 12 містах України пройшли акції протесту проти свавілля міліції
14:47:20
У 12 українських містах відбулись акції протесту проти свавілля міліції. У Києві більш як 500 осіб пішою ходою пройшли від станції метро "Лук’янівська" до Шевченківського райвідділу міліції, у якому загинув студент Ігор Індило.

"В рамках акції відбувся сидячий протест, під час якого учасники зобразили на асфальті контури людей, які стали жертвами міліцейського свавілля", - повідомляють організатори.

Організатори акції нагадали, що майже три тижні минуло після загибелі Ігоря Індила у Шевченківському райуправлінні міліції, а винних не покарано.

"Ігноруються не лише законні вимоги громадськості, а й наполягання уповноваженого Верховної ради з прав людини, яка вважає смерть Ігоря вбивством і заявляє, що правоохоронці намагаються "зам’яти" цю справу", - наголошують активісти. При цьому вони стверджують, що "міліція вперто продовжує застосовувати до людей репресивні методи".

Серед іншого, вони нагадують як "у Харкові системно відбувається побиття бандитами правозахисників парку, міліція просто бездіяльно спостерігає за цим, а потім і сама долучається до провокацій і затримування людей". Або, стверджують активісти, "у Кіровограді трьох хлопців кілька днів піддавали тортурам у міліцейському відділку".

Крім того, заявляють вони, "представники силових структур незаконно перешкоджають проведенню мітингів і демонстрацій, професійній діяльності журналістів, перевищують службові повноваження, калічать і вбивають людей. Відтак, всупереч законам, правоохоронці діють лише в інтересах представників влади".

У свою чергу влада, наголошують активісти, хоче відібрати у громадян право на мирні зібрання та свободу вираження думок, адже у Верховній раді 17 червня відбудеться голосування одіозного законопроекту №2450, який може обмежити можливості громадян впливати на неправомірні дії влади, що спричинить ще більше свавілля представників щодо людей.

"Те, що відбувається зараз в країні, – це початок насадження поліцейського режиму. Свідченням того, що в країні все ж закони ще діють, буде чесний і відкритий розгляд справи про загибель Ігоря Індила", - наголошують представники громадськості.

У своїх вимогах учасники акції зазначили, що органи прокуратури мають провести об’єктивне розслідування обставин загибелі Індила та притягнути винних до кримінальної відповідальності. Крім того – притягнути до кримінальної відповідальності винних у побитті людей у Кіровограді та Харкові.

Від МВС активісти вимагають звільнити керівництво Шевченківського райвідділу в Києві, а також провести переатестацію особового складу органів внутрішніх справ, "аби очистити лави міліції від садистів, які нехтують Конституцією та законами України".

Нагадаємо, 19 травня в районному відділенні міліції Шевченківського району міста Києва загинув студент. У київській міліції заявили, що хлопець помер через те, що кілька разів впав, знаходячись в стані алкогольного сп'яніння.

Смерть студента в районному відділенні міліції Києва стала приводом для проведення Всеукраїнської акції протесту проти міліційного свавілля.
28 травня в зв'язку зі смертю студента в Шевченківському райуправлінні міліції Києва прокуратура порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень співробітниками цього райвідділу.
 
 
Категорія: Скандали | Переглядів: 334 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Україна не скоротить викиди парникових газів
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
Відомтсво Азарова зобов’язалось за півроку заплатити Microsoft 100 мільйонів доларів
Співробітника українського посольства в Ірландії затримали за їзду на авто без двох шин
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...