«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 15:10:04

Головна » 2011 » Червень » 24 » У 2010 році міліція катувала 780 тисяч українців



У 2010 році міліція катувала 780 тисяч українців
13:19:17
 
 
У 2010 році від тортур у міліції загинула 51 людина, в 2011 - 23. У 2010 році було зареєстровано 780 тисяч фактів тортур. Це означає, що кожні 40 секунд в Україні відбувається акт незаконного насильства з боку правоохоронних органів.

Про це у Донецьку під час всеукраїнської акції, присвяченої Дню боротьби з тортурами, повідомила координатор заходу Олена Ігнатьева, пише Сегодня.

Біля стін Донецької облпрокуратури також була проведена "Виставка знарядь тортур міліції", на якій наочно показали, якими методами в Українській міліції вибивають свідчення із затриманих.

"У міліції поширений предмет - молоток, яким методично б'ють по п'ятах. Використовують і нашатирний спирт, який заливають в горло", - розповіла координатор акції Олена Ігнатьєва.

Серед інших видів екзекуції - протигаз (його надівають на голову, а потім перекривають повітря), швабра з презервативом на кінці (для особливо витончених тортур), мокрий рушник (не залишає слідів на тілі) і шнурки (їх використовують замість зашморга).

На думку правозахисників, за фактом тортур порушується дуже мало кримінальних справ, в основному - за перевищення влади і службових повноважень. Тому міліціонери відчувають свою безкарність і продовжують тортурами "вибивати" визнавальні свідчення.

За минулий рік в Україні було подано 230 скарг на застосування насильства в міліції. У 213 випадках кримінальні справи відмовились порушувати. У результаті, за рік порушили тільки 3 справи.

"До суду доходять одиничні випадки, і доки так буде, міліція застосовуватиме тортури", - говорить член ради Харківської правозахисної групи Людмила Клочко.

На думку правозахисників, якщо влада не почне боротися з тортурами в міліції, це можуть зробити самі українці, що відгукнеться тим, що люди можуть почати лінчувати співробітників МВС.

"Може дійти до того, що було в Росії. Це дуже страшно - коли суспільство виходить з-під контролю. Така помста може привести до того, що постраждають невинні. Так що влада може спровокувати ситуацію з якою не зможе правиться", - говорить Інна Захарова.

Як повідомлялося, міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов визнав факти застосування тортур співробітниками МВС стосовно затриманих.
 
Джерело: http://tsn.ua
Категорія: Україна | Переглядів: 352 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Україна не скоротить викиди парникових газів
Офіційний курс валют на понеділок, 25 жовтня
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
Відомтсво Азарова зобов’язалось за півроку заплатити Microsoft 100 мільйонів доларів
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...