«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 04:34:45

Головна » 2011 » Червень » 30 » У 2012 році соціальне житло для ромів Закарпаття будуватиме Євросоюз



У 2012 році соціальне житло для ромів Закарпаття будуватиме Євросоюз
16:05:32
 
 
В Україну з 1998 року за сприяння Міжнародного фонду "Відродження" розвивається програма "Рома України". Зараз готується новий проект забезпечення соціальним житлом представників цієї етнічної меншини в нашій країні.

На даний момент проходить робота з вивчення досвіду закордонних колег, зокрема зі зведення будинків для представників ромського населення в Румунії, щоб ефективно використовувати його в Україну. "Проблема житла для ромів поставлена ​​дуже гостро, тому ми не хочемо втрачати час і плануємо розпочати проект вже в 2012 році", - зазначила менеджер проекту. За її словами, зараз в Україні проживає 300-400 тис. представників цієї етнічної меншини. Найбільша кількість громад проживає на Закарпатті та в Одеській області. Саме там роми живуть бідніше і потребують допомоги.

Досвід сусідньої Румунії багато в чому може стати корисним для реалізації подібних проектів в Україну. За словами менеджера програми Хабітат для людства Замфіра Тодора (Румунія), їм вже вдалося досягти певних результатів. "Будівництво, реконструкція та ремонт житла для ромів дозволяє перебороти безліч труднощів у житті громади", - зазначив він під час презентації соціального проекту у румунському селищі Ванаторі.

"Життя ромів часто здається замкнутим колом проблем, який важко розірвати, -. Їх будинки старі і в аварійному стані, діти не отримують освіту, далі, відповідно, не мають професії і постійного місця роботи Вони часто працюють як наймані робітники і не отримують достатньої кількості грошей на їжу, одяг, не кажучи вже про ремонт або будівництво житла Наша організація допомагає ромам отримати власний будинок, дає можливість отримати гарні умови для життя ", -. зауважив Замфір Тодор в бесіді з колегами українських громадських організацій, що займаються проблемами ромів.

При цьому основна увага звертається на чотири ключові питання. На першому місці - житло, потім - забезпечення ромів роботою, охорона здоров'я і освіта.
 
"Поліпшення житлових умов ми поставили на перше місце, і не тільки тому, що це вимагає найбільших витрат, але й тому, що житло є початком для поліпшення всіх інших аспектів життя", - пояснив менеджер програми Хабітат для людства.

Здебільшого на будівництві приміщень для ромів працюють волонтери з-за кордону, а також самі роми - члени сімей, яким будують будинки. Однак це не безкоштовна допомога. Надані кошти роми повинен повернути протягом 20 років. Щомісячна виплата становить від 10 до 60 доларів. "Це схоже на безвідсотковий кредит при дуже лояльних умовах Головна ідея -. Не тільки дах над головою, а й поштовх кожного рома до розвитку, поліпшення рівня свого життя та життя сім'ї», - зазначив З. Тодор.

Досвідом поліпшення соціальних умов для ромів поділилися і представники громадянського суспільства Болгарії. Там теж реалізується подібна програма, проте вона має іншу концепцію, розповіла менеджер Хабітат для людства в РБ Боріана Порванова. "Ми допомагаємо ромськими сім'ям побудувати основу для будинку - кухню, кімнату, санвузли, а потім вони мають можливість розширюватися власними силами, добудовуючи кімнати", - пояснила представник болгарського проекту.
 
Ольга Будник
Джерело: http://karpatnews.in.ua
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 382 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Составлен топ-лист книг Третьего Рейха
Ужгород: Завтра відбудеться зустріч з учасниками Всеукраїнської велоестафети
Опозиція замінує Раду, щоб не допустити двомовності в Україні
У Білорусії розбився МіГ-29 разом з екіпажем
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
Міліція: водій автобуса, протараненого потягом, міг бути сектантом
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...