«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 20:12:54

Головна » 2012 » Червень » 1 » У прокуратурі Закарпатської області відбулась нарада керівників правоохоронних так контролюючих органів



У прокуратурі Закарпатської області відбулась нарада керівників правоохоронних так контролюючих органів
20:46:03

У прокуратурі радилися, як ефективніше запобігати фіктивному підприємництву та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.

У прокуратурі Закарпатської області відбулась міжвідомча нарада керівників правоохоронних так контролюючих органів краю, на якій обговорювали питання стану додержання в області законодавства, спрямованого на виявлення та розкриття злочинів, пов’язаних з фіктивним підприємництвом, а також щодо запобігання та протидії легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.

З початку року правоохоронцями області вже порушено 7 кримінальних справ, з яких 2 про злочини, пов’язані з фіктивним підприємництвом та 5 – пов’язані з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом. 

З мінусів заступник прокурора області Віталій Мухін назвав той факт, що у зв’язку з відсутністю співпраці правоохоронних органів області з Державною службою фінансового моніторингу України щодо ініціювання виконання вказаною службою повноважень, наданих Кодексом України про адміністративні правопорушення, органами державного фінансового моніторингу практично не застосовуються до піднаглядних суб’єктів санкції.

Через це, протягом минулого та з початку поточного року, із названої служби не надходило жодної інформації в СБУ, податкову міліцію, підрозділів органів УМВС та спецпідрозділів, які ведуть боротьбу зорганізованою злочинністю про вчинені злочини, чи ті, які ще готуються.

Не задовольняє прокуратуру і те, що у провадженні правоохоронців області знаходиться лише одна кримінальна справа щодо фіктивного підприємництва і дві стосовно легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом. Це говорить про неналежний стан роботи на цьому напрямку. До того ж, кримінальні справи щодо діяльності конвертацій них центрів взагалі не порушувалися протягом останніх трьох років – додав Віталій Мухін.

Були запитання у заступника прокурора області і до спецпідрозділів УМВС та УСБУ і області. Зокрема, він сказав, що останні практично самоусунулись від виявлення та розкриття злочинів, пов’язаних з фіктивним підприємництвом, діяльністю конвертацій них центрів, а також щодо протидії легалізації доходів одержаних злочинним шляхом, хоча саме на них лежить виконання функцій по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією. Проте, - наголосив заступник прокурора області, за матеріалами названих спецпідрозділів вже протягом минулого і поточного року не порушено жодної справи про злочини цієї категорії.

За матеріалами оперативних підрозділів УСБУ порушено тільки одну кримінальну справу за фактом шахрайства, вчиненого у великих розмірах та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.

У зв’язку з наведеним, прокуратурою області видано постанову у якій розроблено заходи, щодо належного виконання вимог законодавства, спрямованого на виявлення та розкриття злочинів, пов’язаних з фіктивним підприємництвом, а також пов’язаних з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом, повідомили "НЕДІЛІ" у прес-службі прокуратури Закарпатської області.




Категорія: Бізнес | Переглядів: 756 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Керівники Закарпаття та Пряшівського самоврядного краю підписали план дій щодо створення нового українсько-словацького пункту пропуску “Уліч
Лолита выходит замуж в четвертый раз
Санта-Клаус учит детей обжорству и вождению в пьяном виде
Україна посіла четверте місце у світі за кількістю пусків ракет
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
ФК “Закарпаття” оштрафували на 3 000 гривень
Родина французів два роки ґвалтувала власних малолітніх дітей
Loading ...

Всього коментарів: 1
22.06.2012
1. Murat [Матеріал]
I read your posting and was jaeluos

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...