«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 09:04:38

Головна » 2010 » Червень » 17 » У США білий поліцейський побив негритянку за неправильний перехід дороги



У США білий поліцейський побив негритянку за неправильний перехід дороги
15:01:36
У США білий поліцейський вдарив кулаком в обличчя 17-річну афроамериканку, яка перейшла дорогу в недозволеному місці. Після публікації відеозапису події в Мережі цей інцидент загрожує перерости в масштабний расовий скандал.

Бійка сталася у вівторок, 14 червня, в місті Сіетл (штат Вашингтон). Спочатку поліцейський Ян Уелш помітив чоловіка, який порушив правила під час переходу проїжджої частини, і пішов поговорити з ним.

У цей час чотири дівчини, вочевидь, вирішили, що зможуть перебігти дорогу непоміченими, проте їм зробити цього не вдалося і офіцер попросив їх підійти до його машини.

Втім, дівчата не захотіли виконувати прохання поліцейського і просто вилаяли його. Вимогу залишатися на місці вони також проігнорували. Тоді офіцер Уелш спробував затримати двох з них, однак підлітки вирішили боротися до кінця і почали відбиватися.

У той момент, коли 17-річна Енджел Розенталь відштовхувала поліцейського, той вдарив її кулаком просто в обличчя. До цього часу прибули інші поліцейські і допомогли колезі надіти на непокірних підлітків наручники. Таким, чином 17-річна Енджел і її 19-річна подруга були затримані і доставлені до відділку. Обох звинуватили в порушенні правил перетину проїжджої частини і нападі на поліцейського. Наразі їх уже відпустили.

Громадські правозахисники висловили своє обурення інцидентом. Вони наполягають, що поліцейський ударив дівчину не з міркувань самозахисту, а просто від злості. На їхню думку, застосування насильства у цьому випадку було абсолютно невиправданим, хоча дівчина і порушила правила. Поліція має намір провести внутрішнє розслідування.

Цей випадок також змусив згадати, як кілька тижнів тому двох інших поліцейських з Сіетлу застали за побиттям молодого латиноса. Його підозрювали у скоєнні пограбування, причому пізніше була доведена його невинність.

Зазначимо, що в 1991 році інцидент з афроамериканцем Родні Кінгом, якого жорстоко побила лос-анджелеської поліції, спровокував в Америці масові протести. Відеозапис бійки був широко розтиражований і викликав гнів багатьох афроамериканців. У 1992 році, коли в ході судового розгляду поліцейські, який били Кінга, були виправдані, в Лос-Анджелесі почалися масові повстання.
 
tsn.ua
 
Категорія: Світ | Переглядів: 356 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Составлен топ-лист книг Третьего Рейха
Ужгород: Завтра відбудеться зустріч з учасниками Всеукраїнської велоестафети
У Білорусії розбився МіГ-29 разом з екіпажем
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
Міліція: водій автобуса, протараненого потягом, міг бути сектантом
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...