«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 18:23:18

Головна » 2010 » Квітень » 26 » У світі закінчуються запаси алмазів



У світі закінчуються запаси алмазів
19:05:38
 
Найбільша алмазодобувна корпорація De Beers скорочує виробництво. Очікується, що ціни на цей дорогоцінний камінь почнуть зростати. На думку аналітиків, в найближчі п'ять років ціни на необроблені алмази зростуть на 5%
Запаси алмазів у світі вичерпуються. Зробивши такий висновок, найбільша алмазодобувна корпорація De Beers оголосила про скорочення виробництва, щоб збільшити термін експлуатації своїх родовищ.
У 2008 році De Beers видобула 48 мільйонів карат алмазів, а в 2011 році обсяг видобутку скоротиться до 40 мільйонів карат.
На думку аналітиків, це рішення De Beers призведе до подорожчання алмазів. Так, експерт RBC Capital Markets Дес Кілалеа спрогнозував, що в найближчі п'ять років ціни на необроблені алмази зростуть на 5%.
У De Beers вважають, що ресурс алмазів у довгостроковій перспективі вичерпується. І на тлі підвищення попиту з боку азіатських країн це відбуватиметься ще швидше.
"Чи захочемо ми збільшувати видобуток назад до 48 млн карат за відсутності доступного ресурсу в перспективі? Алмази - скарб природи, який слід берегти. Правда полягає в тому, що запаси вичерпуються, і в найближчі 15 років це стане особливо помітно", - заявив управляючий директор компанії Гарет Пенні.
За останні два десятиліття не було відкрито жодного нового родовища алмазів, подібного до двох найбільших африканських родовищ, що належать De Beers, або кращих активів його російського конкурента "Алроса".
Глобальний показник видобутку минулого року становив 124 млн каратів. На частку De Beers припадає 40% світового обсягу продажів необроблених алмазів. Корпорація володіє шахтами в Південній Африці, Ботсвані, Намібії і Канаді. У 2009 році на тлі глобальної світової кризи компанія заявила про збитки. De Beers вийшла з економічного спаду зі скороченою вдвічі видаткової базою і новою стратегією, концентруючись на захисті вартості алмазів.
Гарет Пенні заявив, що у найближчі п'ять років De Beers зіткнеться з "природним дисбалансом попиту-пропозиції". "Ми зовсім не намагаємося маніпулювати ринком. Але існує природний дисбаланс між попитом і пропозицією, що і змушує приймати подібні рішення", - запевнив глава компанії.
 

 
Категорія: Економіка | Переглядів: 458 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Україна не скоротить викиди парникових газів
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
Відомтсво Азарова зобов’язалось за півроку заплатити Microsoft 100 мільйонів доларів
Співробітника українського посольства в Ірландії затримали за їзду на авто без двох шин
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...