«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 07:10:11

Головна » 2011 » Січень » 17 » У закарпатському Невицькому здали в експлуатацію водозахисну дамбу, протяжністю більше 3 км.



У закарпатському Невицькому здали в експлуатацію водозахисну дамбу, протяжністю більше 3 км.
12:47:50


За кілька днів до нового року в с. Невицьке на Ужгородщині за участі першого заступника голови райдержадміністрації Руслана Чорнака, начальників міжрайонного управління водного господарства Василя Івегеша, есплуатаційної дільниці того ж управління Юрія Матьовки, відділу з питань надзвичайних ситуацій РДА Романа Малка, сільського голови Невицького Михайла Лаби та директора ТзОВ «Коватехбуд» Віктора Копача – головного виконавця робіт із спорудження даного об’єкту, було урочисто здано в есплуатацію першу чергу водозахисної дамби загальною протяжністю більше трьох кілометрів.

Витоки цієї історії сягають 1998 року. Після сумнозвісного паводку, того ж таки року, коли Закарпаття потерпало від стихії, невичани були лише за крок від підтоплення: до переливу води через дамбу залишалося всього кілька сантиметрів. І тоді ж на адресу облводгоспу та його районного підрозділу, керівників області та району посипалися листи від стурбованих та наляканих жителів села. Попередники нинішнього голови самоврядної громади теж не стояли осторонь: Іван Балога та Олександр Чундак оббивали владні пороги й таки домоглися, що у 2009 році державне підприємство "Об'єднана дирекція будівництва водогосподарських об'єктів Закарпатської області" виступило замовником проекту реконструкції правобережної водозахисної дамби на р.Уж у Невицькому.
Зведений кошторисний розрахунок у сумі 6921,358 тисяч гривень передбачав солідний обсяг робіт. І ось, у вересні 2010 року, ТзОВ "Коватехбуд" приступило до спорудження дамби. За словами директора товариства Віктора Копача, на даному об'єкті була задіяна вся наявна техніка. Бригади працювали вахтовим методом.
 
Невичани на власні очі бачили, як із ранку до ночі, без вихідних та святкових, селом курсували вантажівки. Робота кипіла протягом чотирьох місяців. Загалом було реконструйовано три кілометри водозахисної дамби, облаштовані чотири переходи, роботи з берегоукріплення проведені на 500 метрах, відремонтовані два шлюзи тощо.

У зв'язку з цим нинішній сільський голова Михайло Лаба уже цього року на захищених від водної стихії землях планує облаштувати рекреаційну зону як для односельчан, так і для гостей Невицького. А вже наступного року головний підрядник виконуватиме роботи другої черги.
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 370 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Составлен топ-лист книг Третьего Рейха
Ужгород: Завтра відбудеться зустріч з учасниками Всеукраїнської велоестафети
У Білорусії розбився МіГ-29 разом з екіпажем
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
Міліція: водій автобуса, протараненого потягом, міг бути сектантом
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...