«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 05:20:01

Головна » 2010 » Грудень » 2 » У Закарпатті реалізується програма збереження високогірних озер та водно-болотних угідь



У Закарпатті реалізується програма збереження високогірних озер та водно-болотних угідь
11:35:52
 
Нещодавно у Києві відбулося засідання Координаційної ради з виконання положень Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат.
 
До складу Координаційної ради входять близько 30 представників заінтересованих центральних і місцевих органів виконавчої влади Карпатського регіону, наукових та громадських організацій. Участь у засіданні взяв заступник начальника державного управління охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області Михайло Гайдур.
 
Під час засідання Координаційної ради розглянуті питання щодо стану впровадження Карпатської конвенції і Протоколу на міжнародному і регіональному рівнях, підготовки міжнародних документів, спрямованих на забезпечення виконання їх положень, зокрема щодо підготовки проектів протоколів про стале управління лісами та про сталий туризм, Стратегічного плану дій для впровадження Протоколу про збереження і стале використання біологічного і ландшафтного різноманіття. Також розглядалися питання щодо місця розміщення Постійного Секретаріату Карпатської конвенції в Україні.
 
 Заступник начальника держ-управління охорони навколишнього природного середовища Михайло Гайдур розповів про стан виконання заходів з впровадження Карпатської конвенції в області:
 
 – Відзначу деякі основні аспекти роботи держуправління у частині виконання положень Карпатської конвенції. Стосовно збільшення площі лісів: за наслідками інвентаризації по районах з виявлених 1408,6 га земель, придатних для заліснення, 215,1 га передано лісогосподарським підприємствам.
 
Направлено пропозиції до обласного управління лісового та мисливського господарства й Головного управління Держкомзему у Закарпатській області про взяття на облік самозаліснених площ на землях інших землекористувачів, що знаходяться по зовнішній межі держлісгоспів з метою подальшої передачі таких земель державним лісовим підприємствам.
 
 У межах реалізації програми щодо збереження високогірних озер та водно-болотних угідь Карпатським біосферним заповідником погоджено надання статусу водно-болотних угідь міжнародного значення територіям в урочищі ,,Марамороське високогірне” на площі 2128 га та ,,Озірний-Бребенєскул” на площі 1656,91 га.
Наразі держуправлінням проводяться заходи щодо погодження землекористувачами надання статусу водно-болотних угідь міжнародного значення в Ужгородському районі у межах загальнодержавного загальнозоологічного заказника ,,Великодоброньський” та у межах регіонального ландшафтного парку ,,Притисянський” загальною площею 2246 га.
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 329 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Составлен топ-лист книг Третьего Рейха
Ужгород: Завтра відбудеться зустріч з учасниками Всеукраїнської велоестафети
Опозиція замінує Раду, щоб не допустити двомовності в Україні
У Білорусії розбився МіГ-29 разом з екіпажем
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
Міліція: водій автобуса, протараненого потягом, міг бути сектантом
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...