«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 18:33:10

Головна » 2010 » Травень » 17 » Україна допустить Росію до приватизації своїх стратегічних підприємств



Україна допустить Росію до приватизації своїх стратегічних підприємств
12:13:22
Кабінет міністрів не виключає, що російський капітал буде допущений до приватизації українських стратегічних підприємств, зкрема "Укртелекому", "Теплогенерації" і "Луганськтепловозу", заявив віце-прем'єр українського уряду з питань економіки Сергій Тігіпко.

Попередні домовленості про участь російських компаній в українській приватизації були досягнуті минулого тижня під час переговорів голови організація російського бізнесу "Ділова Росія" Бориса Тітова з Тігіпком.

За словами Тігіпка, Київ незабаром має намір почати процес передачі до приватних рук декількох великих компаній. Зокрема, приватизовано буде "Укртелеком", "Теплогенерація" і "Луганськтепловоз". Всі три компанії в різний час вже намагалися приватизовувати, проте процес забуксував.
"Укртелеком" - найбільший в Україні оператор фіксованого зв'язку, державі належить 92,86%. Компанія включена в перелік до приватизації з 2007 р. Проте приватизація до цих пір не відбулася. У березні 2010 р. з'явилася офіційна інформація, що цього року на торги буде виставлено 67% акцій "Укртелекому".
У не менш складній ситуації знаходиться інший потенційний об'єкт приватизації - "Луганськтепловоз". Спроба приватизовувати холдинг в 2006 р. завершилася скандалом. Декілька компаній подали позови і оскаржили рішення ФДМУ щодо умов конкурсу, звинувативши керівництво ФДМУ в перевищенні компетенції при встановленні кваліфікаційних вимог до учасників конкурсу. Проведений конкурс став четвертою спробою з 1998 р. продати контрольний пакет акцій підприємства.
На зустрічі з Тітовим Тігіпко натякнув, що російський бізнес може взяти участь в їх роздержавленні. Що стосується участі російських підприємців середньої руки з "Ділової Росії" в приватизації українських активів, то тут визначеність з'явиться після зустрічі Тігіпко з генрадою "Ділової Росії".

Як повідомив Тітов, графік віце-прем'єра поки не складений, але зустріч пройде буквально найближчими місяцями. Тігіпко приїде до Москви і виступить на одному з найближчих засідань президії "Ділової Росії".

"Ми говоримо про скромніший бізнес, ніж виставлені на приватизацію холдинги, проте мова про значно більшу кількість компаній. Більше всього нас цікавлять активи харчової промисловості, сільського господарства, машинобудування, легкої промисловості", - пояснив Тітов, додавши, що компанії - члени "Ділової Росії" вже подали в уряд України заявки на участь в приватизації декількох дрібних держкомпаній. Їх назв Тітов поки не розкриває, відзначаючи, що зараз Київ думає, чи готова держава впустити російський капітал в ці компанії.

Нагадаємо, раніше Тігіпко заявив, що Фонд держмайна може виручити в 2010 році від 15 до 20 мільярдів гривень від приватизації об'єктів держвласності.
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 330 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Україна не скоротить викиди парникових газів
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
Відомтсво Азарова зобов’язалось за півроку заплатити Microsoft 100 мільйонів доларів
Співробітника українського посольства в Ірландії затримали за їзду на авто без двох шин
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...