«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 19:52:25

Головна » 2011 » Травень » 17 » Українці чекають на апокаліпсис-2012 і купують бункери за 120 тисяч доларів



Українці чекають на апокаліпсис-2012 і купують бункери за 120 тисяч доларів
10:49:28
 
 
Як виявилося, українців хвилюють не тільки підвищення тарифів на ЖКГ, проїзд у транспорті, зростання цін на продукти харчування, а й прийдешній апокаліпсис 21 грудня 2012, який передбачили древні майя.

Особливо це видно у Харкові. Услід за ажіотажем на будівництво персональних підземних укриттів на випадок природних катаклізмів, техногенних катастроф, який спостерігається в Європі, США і сусідній Росії, обзаводитися сімейними бункерами вирішили і жителі першої столиці. Оголошення про підземні будинках вже з'явилися в Інтернеті, - пише "Сегодня".

"Квартира" для родини з 4 осіб під землею на 0,5-2,5 метра в 40 "квадратів" з системою очищення повітря, автономною каналізацією, водопостачанням і електрикою – такий бункер будують протягом 5 - 6 місяців. У Всесвітній павутині вдалося відшукати двох місцевих виробників бункерів: одні пропонують зробити безпечним життя під землею на кілька місяців, інші - на півроку.

"Ми почали займатися бункерами з минулого року, це новий затребуваний напрямок, і в нас уже є потенційні замовники. Ви ж бачите, що твориться у нас у світі?"- заявили будівельники бункерів.

Сховатися під землю може дозволити собі не кожен харків'янин. Мінімум - земельна ділянка або приватний будинок з підвалом і готівкою 30-120 тис. дол. Вартість підземної хатки залежить від терміну планованої "відсидки".

"Є різні рівні бомбосховища: така функція, як фільтрація повітря (на 1-2 діб), а є - регенерація повітря, яка стоїть на підводних човнах, можна жити до 2 місяців. Від цього і залежить вартість", - заявляють будівельники.

Виробники кажуть: бункери затребувані найбільше в Києві та Сімферополі у забезпечених людей, у Харкові всього декілька клієнтів обзавелися притулками.
Без опалення, але з генератором.

Захисні споруди під землею в Харкові будують висококласні фахівці, які колись на військових спеціалізованих об'єктах будували сховища (навіть на "Байконурі"). Здають приміщення під ключ - з кухнею, санвузлом і душем на глибині 2,5 метра від поверхні землі.

"Основа для бункера - це бетон, головне, щоб він був міцним, внутрішня обробка - екологічно чисті матеріали, які представлені у нас, - наприклад, гіпсокартон. Ми також встановлюємо системи життєзабезпечення. Можемо запропонувати варіант установки дизельного генератора для вироблення електрики, якщо його не буде ззовні", - говорить виробник бункерів.

Меблюють свої притулки самі замовники, як і формують запаси продовольства. Єдине, що навряд чи може бути під землею, - система опалення. Проте будівельники бункерів обіцяють, що мерзнути під землею ніхто не буде, оскільки температура в бункері – 17 градусів.

Відзначимо, що у національному університеті "Острозька академія" на Рівненщині під час дослідження творів відомого польського астролога, математика та філософа Яна Лятоша науковці розшифрували дещо іншу дату кінця світу. Він настане в 3036 році.
 
 
Джерело: http://tsn.ua
Категорія: Україна | Переглядів: 349 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Україна не скоротить викиди парникових газів
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
Відомтсво Азарова зобов’язалось за півроку заплатити Microsoft 100 мільйонів доларів
Співробітника українського посольства в Ірландії затримали за їзду на авто без двох шин
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...