«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 20:08:10

Головна » 2010 » Червень » 4 » Українська контррозвідка переключилася з Росії на США



Українська контррозвідка переключилася з Росії на США
12:03:56
Служба безпеки України змінила пріоритети контррозвідувальної роботи. Тепер напрямом номер один в департаменті контррозвідки являється захист від діяльності не російських, а американських спецслужб, пише "КоммерсантЪ-Украина" в статті "Информация к размышлению".

Ще в березні, після призначення головою Служби безпеки Валерія Хорошковського, були проведені структурні зміни, що відбивають зміну пріоритетів служби. Була проведена реорганізація департаменту контррозвідки, зокрема одного з його управлінь - по захисту інтересів України від іноземних спецслужб.

Так, був переформатований Перший відділ, який раніше займався захистом інтересів України від російських спецслужб. Слід зазначити, що нумерація відділів в цьому управлінні СБУ відбиває пріоритети відомства в контррозвідувальній роботі. "Це я намагався піти таким шляхом - вводячи нумерацію. Так і ФСБ, наскільки мені відомо, працює, і інші спецслужби: назв не використовують, тільки нумерацію", - заявив екс-глава СБУ Валентин Наливайченко.

Нинішній склад Першого відділу займається протидією американській розвідці на території держави, і саме цей напрям тепер є ключовим для контррозвідки. Що стосується російського напряму, те число співробітників, що курирують його, скорочене майже на чверть. Зараз захистом інтересів країни від російських спецслужб займається Четвертий відділ, і це, за словами співрозмовників, чітко відбиває пріоритети СБУ в сфері контррозвідки.

Раніше, відповідаючи на питання про зміну пріоритетів відомства, глава СБУ Валерій Хорошковський заявив: "Те, що раніше називалося російським напрямом, безумовно, як і усі інші напрями, працюватиме далі. У нас - Служба безпеки України, і ми використовуватимемо усі можливості для відстоювання українських інтересів".

Наливайченко, у свою чергу, підкреслив, що завдання і пріоритети СБУ визначаються президентом: "Спецслужба - не творча організація, вона погоджує свої дії з керівником держави". При цьому він відмітив, що контррозвідувальна робота, як правило, вишиковується відповідно до актуальних погроз і часто грунтується на оперативній інформації.

Нагадаємо, підписана 19 травня угода між спецслужбами Росії та України передбачає організацію обміну інформацією, проведення узгоджених заходів з виявлення, попередження і припинення протиправної діяльності, спрямованої проти безпеки ЧФ РФ і національної безпеки України і Російської Федерації, що являє загрозу.
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 379 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Україна не скоротить викиди парникових газів
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
Відомтсво Азарова зобов’язалось за півроку заплатити Microsoft 100 мільйонів доларів
Співробітника українського посольства в Ірландії затримали за їзду на авто без двох шин
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...