«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 12:55:23

Головна » 2011 » Травень » 26 » Українські студенти знову вийшли на вулиці



Українські студенти знову вийшли на вулиці
12:49:19
 
 
Іноді вони повертаються. Українські студенти не задоволені черговою редакцією "Закону "Про вищу освіту” і знову вийшли на вулиці.

Скаржаться: "законопроект Табачника” - рекордсмен за кількістю підводних каменів. Та вимагають враховувати їх побажання.

Вони стали на захист своїх інтересів. Проте бунтують не кожен сам за себе, а за принципом: Один за всіх та всі за одного.

Олексій Бумагін, студент: "Візьмем самий яскравий приклад – це академічний плагіат. Що воно таке і з чим його їдять. Насправді під академічним плагіатом можна зрозуміти будь що. І цей законопроект дає можливість виключати студентів за цей плагіат”.

Вадим Кравчик, учасник акції: "Якщо зараз договір підписується на весь процес навчання і не може змінюватись, то тепер за цими умовами, кожен рік ректорат зможе підвищувати плату за навчання”.

Розгорнувши транспаранти під хмарами мітингувальники вирушили до адміністрації Президента.

Тим часом в затишній залі одного зі столичних вузів зібралися близько 300 лідерів органів студентського самоврядування. Вони переконані – не такий страшний закон як його малюють. Він – практично ідеальний. Деякі учасники засідання входили до робочої групи, котра разом з посадовцями доопрацьовувала закон. Тому запевняють – стипендії там на рівні, безкоштовне стажування за кордоном і європейський рівень освіти теж. Тих, хто вийшов на площі називають популістами і провокаторами.

Анастасія Сабова, керівник Секретаріату Всеукраїнської студентської ради: "Я думаю це небажання іти на діалог, не бажання розмовляти зі своїми колегами іншими студентськими організаціями, не бажання сідати і домовлятися з адміністраціями вишів, міністерством освіти, це от скажімо як народною мовою говорять – а Баба Яга против”.

Плата за навчання протягом терміну навчання змінюватися не буде, обирати дисципліни можна буде в рамках кваліфікації, диплом спеціаліста прирівняється до магістра, а державне замовлення збережено на рівні попереднього - 51 відсоток. Що тут може не влаштовувати, дивується міністр Дмитро Табачник. Каже за основу змін взяли польський сучасний закон про вищу освіту. Всі побажання робочої групи враховано.

Дмитро Табачник, міністр освіти і науки молоді та спорту України: "Люди відпрацьовують гроші, а гроші платять за те щоб дескридитувати абсолютно видні речі. Ми хочемо аби проект закону вивів на європейський простір всі виші. Надати їм повну автономію в першу чергу фінансову і академічну. Якщо якимось аутсайдерам навчального процесу це не подобається - то вони будуть програвати тоді в конкуренції”.

Проект мають доопрацювати за тиждень та подати на розгляд уряду, кажуть у міністерстві освіти. На засідання парламенту законопроект потрапить аж у вересні. Тим часом студенти обіцяють слідкувати за цим процесом пильним оком.


Джерело: http://www.novy.tv
Категорія: Україна | Переглядів: 355 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Україна не скоротить викиди парникових газів
Офіційний курс валют на понеділок, 25 жовтня
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
Відомтсво Азарова зобов’язалось за півроку заплатити Microsoft 100 мільйонів доларів
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...