«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 18:38:58

Головна » 2010 » Червень » 17 » Уряд дозволить місцевій владі змінювати податкові ставки



Уряд дозволить місцевій владі змінювати податкові ставки
15:08:01
Згідно нового Податкового кодексу, ставки податку на прибуток в різних містах і районах можуть відрізнятися майже на 5%, що створить податкову конкуренцію між регіонами, пише "Коммерсант-Украина" в статті "Налоговый кодекс играет со ставками".

Нова версія проекту Податкового кодексу залишає незмінними максимальні ставки ПДВ і податку на прибуток як в 2011 році, так і після 2015 року. Обіцяне щорічне зниження ставки ПДВ на 1 процентний пункт, до 17%, діятиме лише упродовж трьох років - з 2012 по 2014 рік, а потім ставка знову складатиме 20%. У цей же період очікується і щорічне зниження на 1 п.п. базової ставки податку на прибуток - до 17%.

Потім ставку підвищать до 20%, хоча з урахуванням максимальних додаткових ставок місцевих органів влади її загальний розмір складе нинішні 25%.
Ключовою в реформі стане можливість встановлювати в різних населених пунктах України різні ставки податку на прибуток. Згідно ст. 20 разд. III проекту, Верховна рада Автономної республіки Крим, обласні ради, а також міськради Києва і Севастополя зможуть встановлювати понад базову (17-20%) додаткову ставку до 2%, а райради і ради міст обласного значення - до 3%.

Значно відрізняються від заяв Кабміну і інші норми. У проекті не врахована ідея введення податку на нерухомість, відсутня норма про звільнення від ПДВ операцій по будівництву житлових об'єктів. Щорічна індексація на рівень інфляції застосовуватиметься до ставок збору за спеціальне використання лісових ресурсів, води, радіочастотного ресурсу, податку з власників транспортних засобів. Податкові пільги (по ПДВ, податку на прибуток і прискореній амортизації) отримають технопарки, енергозбережні, екологічні і наукомісткі проекти. Туристичний збір у розмірі 0,5-1% від вартості номера в готелі замінить курортний. А ринковий збір і збір за парковку стягуватимуться тільки до 31 грудня 2013 року.

Депутати планують ухвалити документ в першому читанні вже 17 червня - за включення проекту до порядку денного учора проголосували 239 народних депутатів. Втім, глава комітету Ради з питань податкової і митної політики Сергій Терьохін (БЮТ) вважає, що законних підстав для розгляду документу немає, адже у вівторок Рада відхилила схожий проект Податкового кодексу, розроблений опозицією. Він пригрозив не збирати комітет для вивчення проекту №6509.
 
tsn.ua
 
Категорія: Фінанси | Переглядів: 400 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Україна не скоротить викиди парникових газів
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
Відомтсво Азарова зобов’язалось за півроку заплатити Microsoft 100 мільйонів доларів
Співробітника українського посольства в Ірландії затримали за їзду на авто без двох шин
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...