«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 09:37:16

Головна » 2010 » Травень » 14 » Уряд відбере у металургів антикризові пільги



Уряд відбере у металургів антикризові пільги
12:56:38
Уряд погрожує позбавити преференцій металургійні підприємства, які не виконують умови Меморандуму про взаєморозуміння між владою і компаніями гірничо-металургійного комплексу.

Зокрема, погрози були озвучені на адресу "Арселорміттал Кривий Ріг" Лакшмі Міттала і "Азовсталі" Ріната Ахметова.

З такою заявою на балансовій нараді в Дніпропетровську виступив директор департаменту секторів економіки Міністерства економіки Олег Пендзин. За словами чиновника, металурги можуть постраждати за те, що продовжують підвищувати ціни на свою продукцію на внутрішньому ринку.

Нагадаємо, підписуючи меморандум, влада зі свого боку гарантувала металургам низку антикризових пільг, ті у свою чергу обіцяли не підвищувати вартість своєї продукції на внутрішньому ринку.

За інформацією Олега Пендзина, Мінпромполітики і Мінекономіки до 20 травня завершать моніторинг цін на металопродукцію на внутрішньому ринку за квітень. За наслідками моніторингу підприємства, що порушили паритет цін, можуть бути позбавлені антикризових преференцій вже найближчим часом. Зокрема Пендзин відзначає значне перевищенні цін на внутрішньому ринку на катанку і арматуру виробництва найбільшого в Україні меткомбінату – "Арселорміттал Кривий Ріг". "Такі ж приклади є по постачаннях рейок", - зазначив він. Нагадаємо, що єдиним виробником рейок в Україні є "Азовсталь", що входить у "Метінвест" Ріната Ахметова.

За умовами ж первинного договору, підписаного в 2008 році, вітчизняні металурги не повинні постачати свою продукцію за цінами не вище за експортні. А коли меморандум взаєморозуміння продовжували на II квартал цього року, уряд взагалі заборонив з 1 квітня підвищувати ціни на внутрішньому ринку.

Водночас на "Арселорміттал Кривий Ріг" раніше заявили, що умов меморандуму не дотримуються і інші учасники ринку, зокрема в квітні спостерігалося істотне підвищення цін на вапняк українських виробників до 45%, значне підвищення тарифів на електроенергію і збільшення цін на вугільний концентрат для виробництва коксу (як імпортний, так і український). Все це і призвело до зростання вартості металопродукції.

До того ж, як стверджують експерти, при нинішньому стані ринку втрата преференцій відчутної шкоди металургам завдати не повинна. Так, за чинним тарифом тонна, перевезена залізничним транспортом, коштує 6,2 долара, собівартість тонни заготовки в 2010 році, за даними Укрпромзовнішекспертизи, складає близько 470 доларів. Ціни ж на ринку ще більші - в районі 580-600 доларів. "За великим рахунком пільги дозволяють економити менше 1% собівартості продукції, тому металурги можуть пожертвувати пільгами заради підвищення цін", - констатує аналітик інвестиційної компанії "Драгон Капітал" Сергій Гайда.
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 371 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Составлен топ-лист книг Третьего Рейха
Ужгород: Завтра відбудеться зустріч з учасниками Всеукраїнської велоестафети
У Білорусії розбився МіГ-29 разом з екіпажем
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
Міліція: водій автобуса, протараненого потягом, міг бути сектантом
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...