«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 08.05.2024, 17:10:12

Головна » 2011 » Лютий » 18 » УжНУ відвідав посол Угорщини



УжНУ відвідав посол Угорщини
12:09:32
 
 
Вчора, 17 лютого, в рамках ознайомлення з освітніми закладами Закарпаття, Ужгородський національний університет з офіційним візитом відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Угорської Республіки в Україні Міхай Баєр.

Ректор УжНУ, професор Микола Вегеш ознайомив гостей з історією та структурою Ужгородського національного університету, розповів про давні зв'язки Ужгородського університету з Угорськими науковими центрами, спільно з якими наш університет реалізовує чисельні наукові та освітні проекти. На підтвердження своїх слів, ректор Микола Вегеш презентував Міхаю Баєру останнє спільне видання науковців УжНУ та Угорської академії наук "Закарпаття 1919-2009 років: історія, політика, культура", котре побачило світ наприкінці 2010 року. У результаті плідної праці українських та угорських учених, уперше вдалося знайти компроміс і дійти спільної думки з багатьох питань історії Закарпаття та українсько-угорських відносин.

Міхай Баєр подякував ректору Миколі Вегешу за теплу зустріч і підкреслив, що основними пріоритетами в роботі угорської дипломатичної місії в Україні є становлення взаємовигідних економічних, гуманітарних та транскордонних відносин. Не останнє місце серед визначених Послом завдань займають питання збереження мовної ідентичності та освіти. Саме тому він і відвідує Ужгородський національний університет, де угорською мовою ведеться підготовка майбутніх фахівців, викладачів угорської мови, математики, фізики, історії. Серед інших актуальних питань Міхай Баєр підкреслив і і важливість відновлення роботи міжурядової українсько-угорської комісії. Угорський дипломат цікавився і думкою ректора щодо нових проектів законів про вищу освіту. М. Баєр висловив побажання, щоб в новому законі містилася норма про можливість складання вступних іспитів для представників національних меншин рідною мовою.
 
 Прес-служба УжНУ
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 369 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Янукович призначив Повалій своїм позаштатним радником
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Середня сума хабара в Україні склала 24 тисячі гривень
Составлен топ-лист книг Третьего Рейха
Ужгород: Завтра відбудеться зустріч з учасниками Всеукраїнської велоестафети
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...