«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 16:43:55

Головна » 2010 » Квітень » 15 » В Україні може різко подорожчати мобільний зв'язок



В Україні може різко подорожчати мобільний зв'язок
15:10:09
Держава має намір у вісім разів збільшити плату операторів зв'язку за користування радіочастотами. У результаті підвищення держава отримає додатково 1 млрд грн, а оператори будуть змушені збільшити тарифи.

Про намір уряду підвищити плату за користування радіочастотним ресурсом стало відомо завдяки листам, в яких оператори просять Кабмін відмовитися від цих планів. Одне з них три найбільших мобільних оператори – "Київстар", "МТС-Україна" і "Астеліт" (TM life:)) - адресували першому віце-прем'єру Андрію Клюєву. Інше - віце-прем'єру з питань економіки Сергію Тігіпку - було розіслано асоціацією "Телас" компаніям для узгодження.

"Наша позиція викладена в листі, але, поки воно не подано в Кабмін, ми її не коментуємо", - зазначила начальник департаменту корпоративних зв'язків "Астеліта" Надія Лубніна. У "Київстарі" повідомили, що мають намір підписати звернення, а в МТС - що вже це зробили.

За наявними даними, в Мінфіні дійсно запланували у вісім разів збільшити плату за користування радіочастотним ресурсом, щоб залучити до держбюджету додатково 1 млрд грн в 2010 році. Джерело, знайоме із ситуацією, розповіло, що відповідний проект постанови буде розглянуто урядовим комітетом під керівництвом Андрія Клюєва у п'ятницю. Отримати коментар Мінфіну не вдалося.

Відповідно до чинного зараз постановою Кабміну № 1150 плата за користування радіочастотним ресурсом становить 1580 грн на місяць за 1 МГц в кожному з регіонів України. За словами джерела на телекомунікаційному ринку, зараз кожен з найбільших мобільних операторів відраховує за користування радіочастотами 1,5-2 млн грн на місяць. І якщо раніше вони платили 17-24 млн грн на рік, то після підвищення будуть змушені платити близько 130-200 млн грн, підрахував співрозмовник: "Для "Київстару" і МТС ці втрати будуть істотні, а для дрібніших операторів – критичні".

Не згодні з позицією Мінфіну також і в Нацкомісії з питань регулювання зв'язку, і в профільному парламентському комітеті. Чиновники побоюються, що ініціатива міністерства змусить мобільних операторів перекласти ці витрати на абонентів. За словами глави Нацкомісії Володимира Олійника, обґрунтування такого різкого підвищення плати за радіочастотний ресурс міністерство поки не надало. Автори листів підкреслюють, що в умовах кризи, коли ціни на товари і послуги не раз збільшувалися, мобільні оператори навіть скорегували свої тарифи.

"Такий крок може спричинити за собою збільшення тарифів для абонентів", - вважає пан Олійник. "Мобільні оператори не підвищували тарифи в кризу, це острівець стабільності в економіці, який ініціатива Мінфіну може зруйнувати", - говорить член комітету Верховної ради з питань транспорту та зв'язку Юрій Мороко (Партія регіонів).
 
 
Категорія: Бізнес | Переглядів: 383 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Україна не скоротить викиди парникових газів
Офіційний курс валют на понеділок, 25 жовтня
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
Відомтсво Азарова зобов’язалось за півроку заплатити Microsoft 100 мільйонів доларів
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...