«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 06:44:52

Головна » 2011 » Травень » 20 » В Україні скасували акредитацію для закордонних журналістів



В Україні скасували акредитацію для закордонних журналістів
10:17:15
 
 
Іноземні журналісти тепер можуть вільно працювати в Україні без попередньої акредитації в міністерстві закордонних справ. Акредитація скасована, починаючи від 9 травня, коли набув чинності новий закон про інформацію.

Обмеження для іноземних журналістів, так само, як і для їхніх українських колег, настають лише в разі відвідування заходів в органах державної влади, повідомив речник МЗС Олександр Дикусаров.

Для цього, згідно із новим законом, міністерства та відомства мають право вимагати попередньої акредитації представників ЗМІ, незалежно від їхнього громадянства.
Скасування акредитації для іноземних журналістів "є актом доброї волі і має отримати виключно позитивне ставлення", вважає координатор лабораторії законодавчих ініціатив Ігор Когут. Він сподівається, що це стимулюватиме присутність іноземних ЗМІ в Україні.
На думку експерта, необхідність акредитації на окремі заходи в органах влади не є великою проблемою. "Для трансформації відносин преси з владою потрібен певний час", - зауважив він.

Когут закликав з розумінням сприймати неготовність влади забезпечити цілковито відкритий доступ преси до інформаційних ресурсів, але визнав, що "це не демократично".

У той же час лідер Комітету "Рівність можливостей" Олександр Чекмишев нагадав, що за президентства Віктора Ющенка вже був розроблений рекомендований порядок вільного доступу журналістів на офіційні заходи за європейським зразком.
Натомість, продовжив експерт, за останній рік і президентська прес-служба, і відповідні структури на місцевому рівні стали використовувати інструмент акредитації для відмови у доступі до офіційних заходів незалежним журналістам та працівникам опозиційних ЗМІ із посиланням на брак місця. На думку Чекмишева, це суперечить заявам можновладців про відданість запровадженню європейських стандартів і є "пошуком способів з обмеження в доступі до інформації і журналістів, і громадськості".

Нагадаємо, раніше правозахисна організація Freedom House відзначила погіршення стану свободи преси в Україні за минулий рік. Тепер він оцінений як "частково вільний".
 
 
Джерело: http://tsn.ua
Категорія: Україна | Переглядів: 380 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Составлен топ-лист книг Третьего Рейха
Ужгород: Завтра відбудеться зустріч з учасниками Всеукраїнської велоестафети
Опозиція замінує Раду, щоб не допустити двомовності в Україні
У Білорусії розбився МіГ-29 разом з екіпажем
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
Міліція: водій автобуса, протараненого потягом, міг бути сектантом
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...