«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 16:21:51

Головна » 2010 » Квітень » 16 » В Ужгороді відбулася нарада щодо спрощення життя закарпатського бізнесу



В Ужгороді відбулася нарада щодо спрощення життя закарпатського бізнесу
11:30:33
В умовах економічної кризи слід створити максимально комфортні умови для ведення бізнесу – основна теза, висловлена учасниками наради, на якій розглядалося питання дозвільної системи у сфері господарської діяльності в області.

Заступник голови облдержадміністрації Володимир Гоблик, під головуванням якого відбулась ця нарада у четвер, 15 квітня, зауважив, що сформована у попередні роки система видачі дозвільних документів характеризується наявністю невиправдано широкого переліку документів, нечіткістю дозвільних процедур, відсутністю ефективного організаційно-правового механізму видачі дозвільних документів.
– Нині вкрай важливо створювати всі умови для зменшення адміністративних бар’єрів і перешкод при започаткуванні та веденні підприємницької діяльності, – наголосив заступник голови облдержадміністрації. – Одне із найважливіших питань – подальше удосконалення діяльності дозвільних центрів, покращення якості їхніх послуг та зменшення часу для отримання різних дозволів.

Нині в області діють 18 дозвільних центрів, матеріально-технічна база яких є слабкою. На її зміцнення використано лише 16,3% коштів, запланованих відповідною обласною програмою. Є й проблеми, пов’язані з відсутністю фінансування з державного та обмеженими ресурсами місцевих бюджетів.
Протягом 2009 року до дозвільних центрів області надійшло 5645 звернень суб’єктів господарювання, що на 23,6% більше, ніж у 2008-му. Торік адміністратори цих центрів видали 2658 дозвільних документів, надали 5215 консультацій.

Учасники наради констатували, що в результаті прийнятих заходів, нині роботу всіх дозвільних центрів області організовано відповідно до вимог законодавства, зокрема, саме у цих центрах приймають заяви, видають дозвільні документи, консультують підприємців.

– Є певні позитивні зрушення щодо спрощення процедури отримання дозвільних документів, – зауважив Володимир Гоблик, говорячи про дію відповідних законів.
Детальніше про внесені зміни до деяких законів України щодо спрощення умов ведення бізнесу, про дозвільну систему у сфері господарської діяльності та функції представництва Держкомпідприємництва в області присутніх поінформував його голова Роман Турянчик. Учасники наради наголошували і на проблемних питаннях, що виникають у підприємців при отриманні відповідних документів. За підсумками наради будуть прийняті конкретні рішення.
 
Категорія: Ужгород | Переглядів: 337 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Україна не скоротить викиди парникових газів
Офіційний курс валют на понеділок, 25 жовтня
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
Відомтсво Азарова зобов’язалось за півроку заплатити Microsoft 100 мільйонів доларів
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...