«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 16:50:59

Головна » 2011 » Січень » 28 » Валентин Кузан та Дмитро Павлов розповіли про збірку «Щось»



Валентин Кузан та Дмитро Павлов розповіли про збірку «Щось»
12:57:45
 
 
У прес-центрі «Закарпаття» молодий письменник, поет Валентин Кузан спільно з музикантом Дмитром Павловим презентували поетичну збірку Валентина Кузана «Щось».

Як розповів автор, у збірку увійшли вірші, написані ним протягом 5 років і здебільшого відображають студентське життя молодого письменника. "Офіційна" презентація збірки відбудеться у суботу, 29 січня у ПАДІЮНі і буде втілена в музичний проект під назвою "02:00", "іншими словами "друга година ночі"", – додав автор. Натхненником, за словами Валентина Кузана, та співавтором цього проекту став композитор, свого роду людина-оркестр Дмитро Павлов.

Презентувати книжку після Ужгорода молоді автори поїдуть до найбільших культурних центрів України, та презентуватимуть її в складі програми міжнародного літературного фестивалю "Форум видавців"

Говорячи про своєрідну причину творчої активності, Валентин розповів про сон, бачений ним у 16-річному віці, який змусив його замислитися про плідність життя. "І бажання зробити щось важливе переслідує мене все життя", – розповів Валентин. Тому й прагне спробувати себе в різних ролях. "І те, що проект презентації книжки саме музичний, теж невипадково, – каже автор, – оскільки музика в моєму житті є дуже важливою." Говорячи власне про назву книги, Валентин пояснив, що у збірці йдеться "про щось невизначене, абстрактне, але в той же час цілком конкретне. Задум полягає в тому, щоб читач сам дослідив, що саме приховано під цим словом".

Дмитро Павлов, який вперше почитавши Валентинові вірші, одразу ж запропонував написати до них музику, розповів, що, будучи більше виконавцем, ніж композитором, схвильований цим проектом та тим, як сприйме його глядач. "Музика передає емоції безпосередньо, на відміну від слів, які діють опосередковано," – додав Валентин. "Проект одночасно схожий на виставу, настільки музика, емоції і текст там переплітаються," – каже Дмитро, оскільки текст від музики практично неможливо відділити.

Частину презентаційної програми становитиме концерт гурту "Очеретяний кіт", а флейтист Микола Доляк навіть гратиме у деяких композиціях дуету Кузан-Павлов.

Дмитро Павлов також розповів, що першу свою композицію написав під враженням від підготовки музичного проекту "PINK FLOYD TRIBUTE SHOW". На цьому музикант не зупиняється, бо на літо цього року готує "SECRETS OF MUSIC WORLD", у якому буде задіяно 18 музикантів і 4 актори, оскільки за концепцією проекту знімається короткометражний фільм.. "Музика має прогресувати, розвиватися, тому мені дуже подобається імпровізувати," – каже Дмитро. Серед 12 інструментів, якими володіє музикант, улюбленими є саксофон та фортепіано. Гра на останньому й супроводжує вірші Валентина.

На завершення розмови журналісти порадили творчому дуету наступним кроком видати збірку "Щось" разом з аудіодиском.
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 396 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Україна не скоротить викиди парникових газів
Офіційний курс валют на понеділок, 25 жовтня
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
Відомтсво Азарова зобов’язалось за півроку заплатити Microsoft 100 мільйонів доларів
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...