«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 19:09:08

Головна » 2010 » Грудень » 22 » Ватикан: презервативи допустимі для чоловіків-повій



Ватикан: презервативи допустимі для чоловіків-повій
08:57:18
 
Представники Ватикану спростували інтерпретацію слів Папи Бенедикта XVI, згідно з якою понтифік вважає допустимим використання презервативів для запобігання вагітності. Згідно з офіційною заявою Конгрегація віровчення, своїми висловлюваннями, зробленими в ході бесіди з німецьким журналістом Петером Зеевальдом, Бенедикт мав на увазі, що презервативи можуть бути використані лише у виняткових випадках, коли один з партнерів може бути ВІЛ-інфікований.
Багато хто сприйняв промову Папи як сигнал того, що Ватикан готовий пом'якшити своє ставлення до контрацепції, піддавшись жорсткій критиці, що посипалась на католицьку церкву за її непохитну позицію в цьому питанні. Як стверджують служителі Конгрегації, логіка слів Бенедикта "повністю відповідає традиційним моральним вченням католицької церкви", оскільки він говорив не про секс між подружжям і не схвалював використання презервативів, щоб уникнути вагітності.
Презервативи можуть бути прийнятні як засоби захисту від ВІЛ або інших захворювань, що передаються статевим шляхом, в ситуації, коли зачаття неможливе, зокрема для повій-чоловіків, конкретизували тезу Папи представники Ватикану. При цьому в заяві підкреслюється, що з точки зору церкви проституція є "глибоко аморальною" манерою поведінки.
"Ті, хто займається проституцією і заражені СНІДом, - далі йдеться в поясненні. - Можуть використовувати презервативи, щоб знизити ризик зараження партнера і таким чином зробити перший крок у прояві поваги до іншої людини, хоча це і не применшує те зло, яким є проституція ". У своєму інтерв'ю Папа сказав, що церква "принципово проти застосування презервативів; звичайно ж, вона не розглядає їх як реальне чи моральне рішення".
Однак далі він обмовився, що "у певних випадках, коли презервативи використовуються з наміром знизити ризик зараження, це може бути першим кроком на шляху до іншої, більш людяної сексуальності", і привів у приклад повій. Але, як тепер з'ясовується, при перекладі тексту з німецької на італійську виникло непорозуміння: в оригіналі слово "повія" відносилося до чоловіків, а в перекладі - до жінок. Гуманітарні організації вважають презервативи одним з небагатьох надійних методів боротьби з поширенням ВІЛ / СНІДу - проблемою, яка набула особливо широкого розмаху в Африці.
Позиція католицької церкви з цього питання не раз викликала критику громадськості, а в минулому році, коли Папа під час візиту до Камеруну сказав, що презервативи не обмежують, а стимулюють поширення вірусу, його засудили навіть кілька держав Євросоюзу. Книга-інтерв'ю Папи Римського Бенедикта XVI "Світло миру" була вперше опублікована в кінці листопада в Італії. Видання вийшло одночасно на декількох мовах.
 

 

 



Категорія: Скандали | Переглядів: 393 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Україна не скоротить викиди парникових газів
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
Відомтсво Азарова зобов’язалось за півроку заплатити Microsoft 100 мільйонів доларів
Співробітника українського посольства в Ірландії затримали за їзду на авто без двох шин
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...