«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 20:15:07

Головна » 2010 » Грудень » 10 » Вибух будинку в Дніпропетровську: Родичі 23 загиблих готують позов до Європейського суду



Вибух будинку в Дніпропетровську: Родичі 23 загиблих готують позов до Європейського суду
13:35:39

Справу про вибух багатоповерхового будинку в Дніпропетровську, який забрав життя 23 людей, може розглянути Європейський суд з прав людини. На цьому наполягають постраждалі та родичі загиблих, повідомляє Deutsche welle.

Всі адвокати постраждалої сторони зійшлися на тому, що до посадових осіб ВАТ Дніпрогаз повинна бути застосована стаття про порушення правил проведення робіт підвищеної небезпеки, що спричинило загибель двох і більше осіб, зазначив правозахисник Дмитро Поповський. Раніше Запорізький суд відхилив клопотання потерпілих і залишив попереднє рішення суду без змін.

"Українські судді, схоже, просто ігнорують постанову Верховного суду про повний перегляд справи, - наголосив у коментарі Deutsche welle Дмитро Поповський, - тому ми будемо подавати апеляцію до Запорізького апеляційного суду, а паралельно готувати документи для Євросуду". Обвинувачені від спілкування з пресою ухилилися, проте відомо, що двоє з них продовжують займати керівні посади на підприємствах, що забезпечують газом населення.

Нагадаємо, 8 грудня Заводський суд Запоріжжя виніс рішення про амністію гендиректора ВАТ Дніпрогаз Ігоря Іванкова, його першого заступника Максима Сорокіна і головного інженера Сергія Бачуріна.

***
13 жовтня 2007 року в Дніпропетровську в житловому будинку за адресою Мандриківська, 127 прогримів вибух. У результаті третій під'їзд будинку повністю зруйнувався, а під руїнами загинули 23 людини (у тому числі 9 дітей).

До відповідальності притягнули керівників Дніпрогазу. На лаві підсудних опинилися гендиректор підприємства Ігор Іванков, його перший заступник Максим Сорокін і головний інженер Сергій Бачурін.

Однак 16 червня 2009 року Жовтневий районний суд задовольнив клопотання обвинувачуваних про застосування до них норми закону про амністію. Усіх трьох підсудних звільнили від покарання, а кримінальну справу припинили.
Пізніше Верховний суд України повернув кримінальну справу про вибух в 2007 році житлового будинку в Дніпропетровську на новий розгляд до Жовтневого райсуду міста.
Категорія: Україна | Переглядів: 331 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Україна не скоротить викиди парникових газів
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
Відомтсво Азарова зобов’язалось за півроку заплатити Microsoft 100 мільйонів доларів
Співробітника українського посольства в Ірландії затримали за їзду на авто без двох шин
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...