«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 05:31:52

Головна » 2010 » Квітень » 29 » Витрати на владу зросли до докризового рівня і перевищили 2 млрд грн



Витрати на владу зросли до докризового рівня і перевищили 2 млрд грн
13:11:37
Витрати на утримання владних інститутів у 2010 році практично повернулися на докризовий рівень. Тільки Держуправління справами при президенті і Адміністрація глави держави обійдуться бюджету у 1 млрд грн.

Якщо торішній бюджет президента, парламенту і уряду в сумі передбачав 1,8 млрд грн, то цього року сума виросла до 2,2 млрд грн. За всю історію України більше виділялося лише в 2008-му, коли органи влади сумарно отримали 2,5 млрд грн. У 2010 році на функціонування всієї президентської вертикалі держбюджетом передбачено 1,05 млрд грн проти 817 млн грн минулого року. Звільнення п'ятої частини співробітників канцелярії президента, а також скорочення зарплати глави держави ледь відбилося на зменшенні витрат.

Окрім зовнішніх причин - зростання зарплат і підвищення вартості ЖКГ - додалися внутрішні чинники. Серед них можна виділити дві графи бюджету: виготовлення нагород і пам'ятних знаків, а також стаціонарне медобслуговування вищих посадовців. Так, цього року на нагороди і пам'ятні знаки передбачається виділити 47 млн грн. Минулого року ця сума склала лише близько 2 млн грн. Не виключено, що такий стрибок може пояснюватися масовою роздачею нагород екс-президентом Віктором Ющенком з січня по лютий цього року, коли було нагороджено кількасот людей.

Ще одна хвиля вручення держнагород очікується на травневі свята, під час святкування 65-річчя з дня Перемоги. Варто зазначити, що в проекті бюджету на 2010 рік, який був підготовлений минулим урядом, на нагороди і пам'ятні знаки передбачалося виділити лише 11 млн грн.

З 97 млн грн до 137 млн грн цього року збільшаться і державні витрати на стаціонарне медобслуговування народних депутатів і керівного складу органів державної влади. Ці витрати також лягають на Державне управління справами, основне завдання якого - забезпечувати діяльність президента. Член парламентського комітету з матеріально-технічного забезпечення Верховної ради Лев Бірюк припустив, що збільшення витрат на стаціонарне медобслуговування чиновників може бути пов'язане із закупівлею медичного устаткування.

Скорочення штату співробітників на 20%, яке відбулося в Адміністрації президента, також спричинило певні витрати. Згідно з КЗОТ, співробітникам, що потрапили під скорочення, потрібно виплатити двомісячну платню. Таких у канцелярії президента приблизно 150 людей. Як повідомив голова Адміністрації президента Сергій Льовочкін, під керівництвом якого відбувалася реорганізація канцелярії глави держави, чисельність штатних співробітників Адміністрації після скорочення склала 425 осіб. "Це наймінімальніший штат Адміністрації за весь час", - сказав чиновник.

Істотно подорожчає для держави збереження заповідного фонду в національних природних парках і заповідниках. Якщо в 2009 році на це пішло близько 9 млн грн, то в новому сезоні це обійдеться майже в 35 млн грн. Свій внесок у це вніс також колишній президент Віктор Ющенко. З січня по лютий він видав 9 указів, якими створив дев'ять нових природних парків у різних областях України. Вже традиційно отримає фінансування з президентського кошторису музейний комплекс "Мистецький арсенал" (5 млн грн). На реконструкцію Маріїнського палацу в Києві держава витратить 22 млн грн.

Збільшена стаття витрат на візити вищих посадовців. Якщо у 2010 році перельоти і переїзди президента, членів Кабміну і парламентаріїв обійшлися в 40 млн грн, то тепер ця сума збільшилася до 53 млн грн.

В порівнянні з 2009-м цього року виростуть витрати на забезпечення діяльності Верховної ради (839,4 млн грн проти 758,1 млн грн) і Кабінету міністрів (313,8 млн грн проти 281,1 млн грн). За словами заступника глави парламентського комітету з матеріально-технічного забезпечення діяльності Верховної ради Сергія Саса, Кабмін не обговорював держбюджет і витрати на парламент з народними депутатами. Таким чином, депутатам доведеться затверджувати кошторис витрат Верховної ради не до, а після ухвалення бюджету.
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 332 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Составлен топ-лист книг Третьего Рейха
Ужгород: Завтра відбудеться зустріч з учасниками Всеукраїнської велоестафети
Опозиція замінує Раду, щоб не допустити двомовності в Україні
У Білорусії розбився МіГ-29 разом з екіпажем
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
Міліція: водій автобуса, протараненого потягом, міг бути сектантом
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...