«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 06:43:37

Головна » 2010 » Грудень » 2 » WikiLeaks: Росію змалювали як "мафіозну державу"



WikiLeaks: Росію змалювали як "мафіозну державу"
06:44:24

Газета Guardian оприлюднила чергову порцію американських дипломатичних документів, які отримав сайт Wikileaks. Зокрема, газета цитує депешу, відправлену з посольства США в Мадриді, в якій містяться оцінки іспанського судді Хосе Гонсалеса. Більше десяти років той протистоїть діяльності російської організованої злочинності в Іспанії. З посиланням на тисячі прослуханих телефонних розмов і допитів, суддя стверджує, що Росія практично стала мафіозною державою і неможливо розрізнити, де діє держава, а де – організовані злочинні групи.
 
Міліція, спецслужби і прокуратура перетворили хабарі на паралельну податкову систему, "кришують” злочинні мережі, використовують лідерів злочинного світу для нелегальних операцій, в т.ч. при торгівлі зброєю і відмиванні грошей. На вершині цієї системи, відомої в Росії як "вертикаль влади”, пише газета, розташований Кремль – основний бенефіціарій вибудованої системи відкатів, хабарів, грошей за заступництво і від сумнівних контрактів. (Тут видання нагадує аналогічний вислів посла США в Москві: "Усе залежить від Кремля…
 
Лужков і багато мерів і губернаторів платять своїм інсайдерам у Кремлі"). Під рівнем Кремля - широкий прошарок високопоставлених чиновників - мерів і губернаторів - які збирають хабарі майже як свої власні податки. На наступному рівні вниз - ФСБ, МВС і міліція. Вони збирають гроші за покровительство законним і незаконним підприємствам. Кримінальні елементи також перебувають під цим дахом, а "прямі зв`язки уряду Москви із злочинністю... дозволяють деяким стверджувати, що уряд діє більш як клептократія, ніж уряд". Гонсалес каже, що ФСБ має два шляхи усунення кримінальних лідерів, коли ті відмовляються зробити те, що від них хочуть спецслужби. Перший - вбити.
 
Другий - відправити їх до в`язниці, щоб «ліквідувати його, як конкурента за вплив". Іноді ФСБ відправляє кримінальних лідерів у в`язницю для їх безпеки. Найбільш удачливі із злочинців можуть врешті-решт потрапити до парламенту. "Влада підтримує відносини з кримінальними лідерами аж до того, що дає їм увійти до політики і таким чином убезпечитися від кримінальних звинувачень", - цю цитату газета також приписує американському послові. Про можливі зв`язки російської держави і організованої злочинності ходить чимало чуток. Зовсім інша справа – довести подібні твердження, зауважує Бі-бі-сі в повідомленні про цю публікацію в Гардіан. Проте публікація свідчить про "високий інтерес американців до цих питань". Прем`єр-міністр Росії Володимир Путін чітко сформулював своє ставлення до публікацій в Wikileaks, заявивши, що вони покликані заплямувати російське керівництво.
 
 
 
Категорія: Скандали | Переглядів: 362 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Составлен топ-лист книг Третьего Рейха
Ужгород: Завтра відбудеться зустріч з учасниками Всеукраїнської велоестафети
Опозиція замінує Раду, щоб не допустити двомовності в Україні
У Білорусії розбився МіГ-29 разом з екіпажем
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
Міліція: водій автобуса, протараненого потягом, міг бути сектантом
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...