«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 09:55:07

Головна » 2011 » Червень » 28 » Закарпатська міліція відзначила 15-річчя Конституції України



Закарпатська міліція відзначила 15-річчя Конституції України
15:54:24
 

8 червня 1996 року в житті українського народу й Ук­раїнської держави сталася історична подія. П’ятнадцять років тому внаслідок тривалого, напруженого і багатогранного про­цесу була прийнята нова Конституція України.

Цей основний документ є втіленням національної ідеї і відображенням ментальності народу, доказом здатності ук­раїнської нації як політичної й етнічної спільноти до держа­вотворення і правотворчості; програмою подальшого розвитку України у політичному, економічному, соціальному, культур­ному аспектах, і документом для входження України до європейського й світового співтовариства як рівноправного і повноправного суб'єкта.

Формуючись як самостійна держава, Україна пройшла тернистий шлях. Наш народ не раз стояв на межі зникнення як етнічна спільність, був позбавлений власної держави, його пригноблювали, над ним знущалися, але попри все, це він вистояв.

Тільки після прийняття 16 липня 1990 року Декларації про державний суверенітет України, та проголошення 24 серпня 1991 року Незалежності України нашій державі відкрилися широкі можливості для демократичного розвитку. Закономірним і логічним завершенням непростого процесу творення власної держави стало для України прийняття Основного Закону. Конституція — це одна з найважливіших гарантій її незалежності.

Ідеї конституціоналізму в Укра­їні мають давні історичні вито­ки. Незважаючи на значимість перших конститу­ційних проектів та науково-публіцистичних праць, навряд чи можна стверджувати про початок в Україні за тих часів са­мостійного конституційного процесу. Це були лише ідеологічні передумови, що сприяли подальшому становленню і роз­витку в Україні вже саме конституційного процесу. Упродовж багатьох наступних років відомі українські уми ще не раз робитимуть спроби прийняти документи, якими закладалися підґрунтя становлення української державності.

Заходи з нагоди святкування 15-ї річниці прийняття основного Закону України відбулися і в УМВС краю. Зокрема, в міліцейському клубі зібрався весь особовий склад на чолі з керівництвом закарпатського управління органів внутрішніх справ. Під час проведення урочистостей наголошувалося на значимості Конституції, яка повинна сприяти, насамперед, забезпеченню прав і свобод людини та гідних умов її життя, зміцненню громадян­ської злагоди, сприяти розвитку демок­ратичної, соціальної, правової України та вирішенню корінних питань розвитку і функціонування нашого суспільства.

Відповідним наказом начальника УМВС краю були відзначені кращі співробітники багатьох підрозділів міліції.

ВЗГ УМВС України у Закарпатській області

Джерело: http://karpatnews.in.ua
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 384 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Составлен топ-лист книг Третьего Рейха
Ужгород: Завтра відбудеться зустріч з учасниками Всеукраїнської велоестафети
У Білорусії розбився МіГ-29 разом з екіпажем
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
Міліція: водій автобуса, протараненого потягом, міг бути сектантом
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...