«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 05.05.2024, 14:34:56

Головна » 2012 » Березень » 27 » Закарпатські чиновники візьмуться за реконструкцію соціально-важливих об’єктів області



Закарпатські чиновники візьмуться за реконструкцію соціально-важливих об’єктів області
09:40:08

У понеділок, 26 березня, керівник краю Олександр Ледида провів нараду з головами районних адміністрацій. У нараді також взяли участь заступники голови облдержадміністрації Іван Бушко, Іван Качур, Антон Громовий та Володимир Гоблик, начальники обласних управлінь.
Перше на порядку денному – питання формування переліків соціально-важливих об’єктів області, що потребують  реконструкції, капремонту чи будівництва. 

Роботи передбачають фінансування за рахунок коштів з державних субвенцій на соціально-економічний розвиток регіону. Для отримання цих грошей кожен район повинен підготувати відповідний список з переліком соціально важливих об’єктів комунальної власності. До цього потрібно підходити з чіткими розрахунками, наголосив очільник краю Олександр Ледида, звертаючись до керівників районів:

- Ви часто звертаєтеся до нас за додатковими коштами, не використовуючи свої залишки у бюджетах. Не завжди в районах враховують доцільність будівництва, відновлення закладів. Збудуєте, а потім не знаєте що з цим робити. Такого бути не повинно. Основна увага – закладам, таким як «Фтизіатрія» у Тячівському районі. Зведення цієї медустанови дозволить лікувати хворих в одному місці, вивільняючи кошти в інших районах.

Зараз потребують уточнення переліки об’єктів подані раніше, інформація про проведення експертиз, наявність проектно-кошторисної документації, повідомив заступник начальника головного управління економіки Василь Вовканич. Подати списки до обласної адміністрації райони повинні до 5-6 квітня.

Ще одне важливе питання – фінансування та виконання робіт на дорогах комунальної власності області. За словами начальника управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Віктора Лукечі, у 2011 році за рахунок коштів держбюджету в області виконано та профінансовано дорожньо-будівельних робіт на суму 91 895,9 тис. грн. Зокрема, на будівництво та реконструкцію виділено 8 741, 3 тис. грн., на поточний ремонт та утримання – 83 154,6 тис. грн. Освоєно кошти з державної субвенції на ремонт понад двохсот об’єктів комунальної власності. Вже цьогоріч пройде міжнародний тендер на виконання робіт на автодорозі Київ-Чоп. До слова, фірма-переможець не тільки робитиме ремонт, а й протягом п’яти років обслуговуватиме автомагістраль.

Останнє розглянуте питання – благоустрій населених пунктів краю. З настанням весни у районах та містах області проводяться весняні толоки: висадження дерев, прибирання сміття з русел річок, ліквідація несанкціонованих сміттєзвалищ, розповів начальник управління житлово-комунального господарства обласної адміністрації Василь Романець. Результативність цих заходів повинна бути вищою, переконаний Олександр Ледида. Необхідно не тільки прозвітувати про висадку дерев та збір сміття під час місячника благоустрою. Займатись благоустроєм необхідно весь рік – адже  приводити до ладу рідний край треба разом, вважає очільник Закарпаття.

Вже з 15 квітня  результати місячника благоустрою та виконання робіт на дорогах краю інспектуватиме обласна комісія, повідомили "НЕДІЛІ" у прес-центрі ОДА.




Категорія: Економіка | Переглядів: 443 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Лазерній корекції зору знайшли більш сучасну і безпечну заміну
Организм человека может сам вырабатывать лекарство от ожирения
На Марсі знайшли залишки гігантського озера
Ученые выяснили, что склонность к азартным играм передается по наследству
В сибирских школах будут преподавать китайский язык
Loading ...

Всього коментарів: 1
19.06.2012
1. Rakesh [Матеріал]
Taking the ovevierw, this post is first class

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...