«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 20:57:11

Головна » 2011 » Травень » 7 » Закарпаття: Міжнародний форум розпочав роботу молитвою за екологічне перетворення



Закарпаття: Міжнародний форум розпочав роботу молитвою за екологічне перетворення
21:43:25
 
В Ужгороді на базі Катехитичного духовного центру (Ужгородський монастир сестер ордену Згромадження Ісуса) розпочала роботу триденна міжнародна науково-практична конференція «Відповідальність за Створіння та енергетичні виклики сьогодення у Східній Європі».
 
У її роботі взяв участь заступник голови облради Андрій Сербайло, який тепло привітав учасників, гостей та організаторів з відкриттям цього поважного форуму, наголосивши на актуальності і важливості порушеної теми, її обговорення шляхом виваженого діалогу церкви, науки, влади і суспільства, та побажав усім присутнім плідної, результативної роботи, цікавих вражень від нашого краю та доброго настою.
Організаторами конференції виступили: кафедра екології та охорони навколишнього природного середовища УжНУ, Комісія з екології і мігрантів Римо-католицької конференції єпископів України, Бюро Києво-Галицького Верховного Архиєпископства з питань екології, Комісія з екології Мукачівської греко-католицької єпархії, Кафедра католицької теології християнської соціальної етики університету Людвіга Максиміліана, м. Мюнхен, Ужгородська греко-католицька богословська академія імені Блаженного Теодора Ромжі, Благодійний фонд „Церква і навколишнє середовище”
 
До участі залучені експерти – помічники єпископів з питань збалансованого розвитку православних, римо-католицьких і греко-католицьких єпархій та семінарій України, представники інших християнських церков, юдаїзму, ісламу, провідні фахівці з питань енергозбереження, відновлювальної енергетики, енергоефективності та змін клімату, працівники природоохоронних установ, органів влади та місцевого самоврядування, а також активісти НУО, журналісти.
Мета форуму – проаналізувати сучасний стан і визначити перспективи розвитку Східної Європи через відповідальне ставлення до енергії, змін клімату, а також долучитись до напрацювання відповідних Рекомендацій.
 
Відкриття конференції супроводжувалось музичним вітанням та вітаннями від Екселенції Майнека Антала, Преосвященного владики Мілана, Верховного Архієпископа Києво-Галицького УГКЦ (Екселенція Святослав Шевчук), Преосвященного Владики Феодора та ін. Після чого відбулася екуменічна молитва за відповідальне перетворення і використання енергії.
Уже першого дня відбувся жвавий міждисциплінарний та екуменічний обмін досвідом в сфері стійкої енергетики, охорони довкілля.
 
Доповіді виступаючих були присвячені питанням кліматичних змін як моральний виклик часу, енергетичного майбутнього України і Східної Європи після трагедій в Чорнобилі і на Факусімі, відповідальності за Створіння і екологічний слід на Землі та ін..
Усі промовці наголошували на важливості регіональної і міжнародної співпраці як ефективного механізму координації зусиль для вирішення проблем екології та навколишнього середовища, з якими людство зіткнулось сьогодні, на визначенні перспектив розвитку Східної Європи та конструктивного діалогу представників церкви, влади і суспільства з цієї тематики, узгодженості та єдності дій.
 
У рамках круглого столу під назвою: «Чому участь церкви важлива? Що може робити церква для захисту клімату?», було презентовано видання «Екологічний дороговказ» та «Відновлювальні джерела енергії», а також збірник документів консультативних нарад з питань природного довкілля Ради Єпископських Конференцій Європи тощо.
За результатами роботи конференції буде ухвалено відповідні Резолюції, повідомили газеті "НЕДІЛЯ" у прес-службі облради.
 

 
Категорія: Суспільство | Переглядів: 431 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Україна не скоротить викиди парникових газів
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
Відомтсво Азарова зобов’язалось за півроку заплатити Microsoft 100 мільйонів доларів
Співробітника українського посольства в Ірландії затримали за їзду на авто без двох шин
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...