«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 12:03:56

Головна » 2011 » Травень » 3 » Закарпаття: СБУ області викликає на допит осіб, що отримали друге громадянство Угорщини



Закарпаття: СБУ області викликає на допит осіб, що отримали друге громадянство Угорщини
17:52:52
 
Закарпатське управління Служби безпеки України минулого тижня викликало по телефону чи доставляло до управління СБУ чимало осіб угорської національності. Про це йдеться у листі на адресу Президента України Віктора Януковича від Товариства угорської культури Закарпаття, підписаного його головою Міклошом Ковачем, копію якого отримала також і редакція інтернет-видання Закарпаття онлайн .

Співробітники органів безпеки, йдеться у тексті звернення, допитали цих осіб, вимагаючи від них зізнання в тому, що вони прийняли громадянство Угорщини. Також, стверджують автори листа, їм та їхнім родичам загрожували репресіями. Все це робилося, начебто, без офіційного висунення звинувачень та можливості використання адвокатської допомоги.
 
Таки дії співробітників Служби безпеки України, констатують далі автори листа, "нагадують практику колишнього НКВС сталінських часів, спрямовані на залякування громадян угорської національності і є приниженням всієї угорської громади Закарпаття. Такі дії також руйнують міжнародний імідж України, як правової держави."
"Прошу Вас, як гаранта Конституції України, - звертається до Віктора Януковича Міклош Ковач, - вжити відповідних заходів для припинення таких злочинних дій та притягнення до відповідальності їх організаторів та виконавців."
 
Судячи з усього, після тривалого періоду очікування, Служба безпеки України нарешті взялася за виконання своїх прямих обов'язків.
Нагадаємо, що раніше цілий ряд українських політиків та експертів висловили застереження з того приводу, що нереагування української влади на проблему надання Угорщиною, Румунією та Росією, всупереч чинному законодавству України, громадянства громадянам України в перспективі може загрожувати політичній стабільності в Україні і територіальній цілісності нашої держави.
 
Зокрема, перший заступник глави СБУ, колишній очільник УСБУ в Закарпатській області Володимир Рокитський заявив про потребу ввести відповідальність за подвійне громадянство, а заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко закликав Президента України Віктора Януковича розглянути питання масового отримання українцями подвійного громадянства Румунії, Угорщини та інших держав на засіданні Ради національної безпеки і оборони.
Зокрема на Закарпатті обласна організація УНП запропонувала ввести за подвійне громадянство кримінальну чи адміністративну відповідальність, а голова Демократичної партії угорців України, мер Берегова Іштван Гайдош назвав отримання громадянами України паспортів громадян Угорщини порушенням чинного законодавства.
 

 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 375 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Україна не скоротить викиди парникових газів
Офіційний курс валют на понеділок, 25 жовтня
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
Відомтсво Азарова зобов’язалось за півроку заплатити Microsoft 100 мільйонів доларів
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...