«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 07:01:23

Головна » 2009 » Грудень » 23 » Закарпаття: У Тересві знову буде дитсадок



Закарпаття: У Тересві знову буде дитсадок
18:35:36
Після 15 років запустіння почнеться реконструкція Тересвянського дитсадка Колись одне із найпотужніших на Тячівщині підприємств – Тересвянський ДОК – мало свій дитячий садок-ясла. Відкрили його ще далекого 1985-го і розрахований він був на 320 діток. Потім прийшли важкі 90-ті, і «Веселка», погрузнувши в боргах, припинила своє існування.
 
Зараз цей дитячий заклад має всі підстави повернути собі колишню славу одного з найкращих дитсадків області. ВАТ «Енергопостачальна компанія «Закарпаттяобленерго», у власності якого останніми роками була «Веселка», передало на безоплатній основі цей дитячий заклад у спільну власність територіальних громад Тячівського району і невдовзі тут розпочнеться реконструкція. Восьмитисячна Тересва – один із найбільших сільських населених пунктів не тільки Тячівщини, а й області. Нині у селищі зростає 649 дітей дошкільного віку.
 
І лише 135 із них (загалом 20 відсотків) вміщає заклад, що функціонує. Додайте сюди ще й ближні села, в яких взагалі відсутні дошкільні заклади. Без перебільшення, в ті часи «Веселка» була одним із кращих дитячих ясел-садочків не тільки в районі, але й області. Цей ясла-садок Тересвянського ДОКу на 320 місць відкрили 1 листопада 1985 року. Свого часу тут функціонували 14 груп – 6 ясельних і 8 дошкільних. Діти, чиї батьки, працювали переважно на деревообробному підприємстві, могли перебувати у дитсадку десять годин.
 
У 1991-1992 навчальному році в садочку утримувались також 4 шкільні класи. Загалом в садочку в найкращі часи виховувалось 360 дітей, тут працювало понад 80 людей. У закладі для діток були створені чудові умови, садочок мав дзеркальний музичний зал, закритий і відкритий спортивні майданчики. Але у 1995 році Тересвянський ДОК через різке падіння обсягів виробництва вже не міг утримувати ясла-сад, працівники не отримували зарплати, борги росли, як снігова куля.
 
Тож у підсумку наприкінці 90-х ясла-сад припинив діяльність. В рахунок боргів за електроенергію будівля перейшла у власність «Закарпаттяобленерго». Тривалий час – понад 15 років – цей майновий комплекс не використовувався за призначенням, пустував і занепадав. Районна влада та мешканці Тересви звернулись по допомогу до області з проханням передати будівлі «Веселки» їм у власність – щоб знову створити тут дитсадок.
 
Прохання тячівців підтримала і облдержадміністрація, і обласна влада – вони звернулись у центральні органи влади із проханням передати будівлю у комунальну власність району, що й було затверджено відповідним розпорядженням Кабміну. Вартість майнового комплексу оцінили у 2 мільйони гривень. Назустріч тересвянцям пішло і «Закарпаттяобленерго»: вони передали на безоплатній основі весь майновий комплекс. Відтак в Тячівській райдержадміністрації створена робоча група, що має провести повну інвентаризацію і визначити обсяги необхідних капіталовкладень для відновлення роботи закладу.
 
На наступній сесії районні депутати мають розглянути програму, котра розробляється для забезпечення життєдіяльності закладу. Враховуючи те, яку увагу на Тячівщині приділяють соціальній сфері і спрямовують значні кошти на її розвиток, є всі підстави для впевненості, що вже наступного року «Веселка» знову оживе і задзвенить дитячими голосами, повідомили zakarpatpost.net в Управлінні інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації.
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 510 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Середня сума хабара в Україні склала 24 тисячі гривень
Ужгород: У неділю в Ужгороді очікується лише 18 тепла
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...